szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A terrorizmusellenes törvények újabb tervezete szerint Ausztráliában lehetővé tennék, hogy a gazdaság számára kulcsfontosságú szolgáltatást nyújtó cégek megfigyeljék dolgozóik elektronikus levelezését és más internetes kommunikációját.

"Megígérhetem: nem azokra az e-mailekre vagyunk kíváncsiak, amelyekben valaki a karácsonyi partin történtekről számol be" - próbálta megnyugtatni a közvéleményt hétfőn Julia Gillard miniszterelnök-helyettes.

"Arról van szó, hogy gondoskodnunk kell az infrastruktúra létfontosságú részéről. Ha a bankrendszerünk vagy az elektronikai hálózatunk összeomlana, az súlyos következményekkel járna a társadalom számára. Védetté akarjuk tenni a lakosságot a terrorista támadásoktól" - mondta Gillard az egyik helyi televízióban.

Az ausztrál kormány jelenlegi távközlési törvénye, amelynek hatálya egy év múlva, 2009 júniusában jár le, csak a biztonsági ügynökségeknek engedi meg, hogy figyeljék alkalmazottaik kommunikációját a beleegyezésük nélkül.

A tervezett új törvények miatt kifejezték aggodalmukat a polgári szabadságjogok védelméért küzdő csoportok.

"Valószínűbb, hogy ezeket (a lehetőségeket) hallgatózásra és vállalati boszorkányüldözésre fogják felhasználni, mint arra, hogy megvédjék Ausztráliát valamifajta számítógépes támadástól" - vélekedett Dale Clapperton, az internethasználók érdekeit védő szervezet, az Electronic Frontiers Australia egyik képviselője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Ötmillió e-mail tűnt el a Fehér Ház levelezéséből

Egy amerikai szövetségi bíró döntése értelmében a Fehér Háznak a jövőben meg kell őriznie minden elektronikus levelének másolatát. Henry Kennedy kerületi bíró annak dacára hozott hétfőn ilyen értelmű határozatot, hogy ezt a Bush-adminisztráció ügyvédei állhatatosan ellenezték.

Vállalkozás

Miért nem költenek eleget a cégek e-mail marketingre?

Néhány tanulmány szerint az elektronikus levél generálja a legnagyobb megtérülési rátát, tehát az egyik leghatékonyabb kommunikációs csatorna. Mégis kevesen értékelik hatékonyságához mérten. Íme 5 ok, amiért nem költenek erre a cégek.

hvg.hu Tech

Titkok, amelyeket elárulnak e-mailjeink

Az elektronikus leveleknek sok olyan részük van, amit elrejt előlünk a levelezőprogram. Pedig ezekből az adatokból még azt is megtudhatjuk, melyik ország melyik városának internetkávézójából üzent az ismerősünk.

hvg.hu Tech

A tinédzserek szerint az e-mail már a múlté

Az amerikai fiatalok az e-mail helyett inkább a MySpace-hez vagy Facebookhoz hasonló szociális hálózatokon tartják egymással a kapcsolatot. Szerintük a social network trendi, a levelezés csak az üzletre jó.

Mit jelentenek a ruhacímkéken lévő, "fenntartható" jelölések?

Mit jelentenek a ruhacímkéken lévő, "fenntartható" jelölések?

Ezt a luxus Kiát még az emblémája sem árulja el

Ezt a luxus Kiát még az emblémája sem árulja el

Schobert Norbert rácsodálkozott a kommentelők gonoszságára

Schobert Norbert rácsodálkozott a kommentelők gonoszságára