szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az Adobe a NAB Show 2008 konferencia és kiállítás keretében bejelentette, hogy...

Az Adobe a NAB Show 2008 konferencia és kiállítás keretében bejelentette, hogy kezdeményezi a CinemaDNG névre keresztelt formátum kifejlesztését. A vállalat tervei szerint a CinemaDNG egy olyan nyers videoformátum lesz, ami szabadon hozzáférhető a digitális technológiát választó filmkészítők számára. Az Adobe célja, hogy ez a nyílt formátum idővel ipari szabvánnyá váljon, megkönnyítve ezáltal a munkafolyamatokat a filmkészítéstől kezdve az utómunkálatokon keresztül a publikálásig.

Az Adobe a kameragyártókra is számít
A fotósok által használt nyers DNG képformátumhoz hasonló CinemaDNG videoformátum kifejlesztésében az Adobe a digitális kamerák gyártásával foglalkozó vállalatok közreműködésére is számít. A Panavision, a Silicon Imaging, a Dalsa, a Weisscam és az ARRI, valamint az Iridas, a The Foundry és a CineForm szoftvergyártók már jelezték, hogy részt vesznek a projektben. Az Adobe az említett vállalatokkal karöltve jelenleg a formátum alapkövetelményeinek rögzítésén dolgozik.

Az iparágnak szüksége van az egységes szabványra
A nyílt fájlformátum előnye, hogy készüléktől és feldolgozórendszertől függetlenül használható, így a munkafolyamat gyorsabbá és költséghatékonyabbá válhat. Az Adobe már több olyan dokumentum- és médiaformátumot kifejlesztett (pl. Adobe PDF, Adobe Flash), amelyeket széles körben használnak szerte a világon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két nap alatt 48 óvodában és 34 iskolában kellett rendkívüli szünetet bevezetni

Két nap alatt 48 óvodában és 34 iskolában kellett rendkívüli szünetet bevezetni

Kerítésnek hajtott egy összefirkált autó Angela Merkel hivatalánál

Kerítésnek hajtott egy összefirkált autó Angela Merkel hivatalánál

Schiffer András: Magánállam közpénzből

Schiffer András: Magánállam közpénzből