szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az RC2, a javítócsomag hivatalos megjelenését megelőző utolsó béta...

Az RC2, a javítócsomag hivatalos megjelenését megelőző utolsó béta változat letölthető innen (egyelőre angol változat!!!). A véglegesre sem kell már sokat várni, április 21-én jelenik meg, ha minden igaz.
 
A művelethez szükségünk lesz a következőkre: SP3 csomag, eredeti Windows XP CD, 2 Gbájtnyi szabad hely, xpboot.bin & cdimage.exe fájlok (ezek letölthetők innen), egy CD-író szoftverre és egy üres CD-re.

Hozzunk létre egyik partíciónk gyökérkönyvtárában egy integralas nevű mappát, ott ahol van 2 Gbájtnyi szabad hely. Mi a D: meghajtón hoztuk létre ezt (D:\integralas).
Az integralas mappán belül készítsünk egy xp nevű könyvtárat (D:\integralas\xp)! Másoljuk bele a Windows XP telepítő CD teljes tartalmát!
Az integralas mappába másoljuk be az SP3 csomag exe fájlját, és nevezzük át, hogy sp3.exe legyen belőle.
A letöltött xpboot.bin és cdimage.exe fájlokat is másoljuk az integralas könyvtárba. Ha eddig az összes lépést sikeresen végrehajtottuk, ezt kell látnunk:

A Start menü Futtatás menüpontjával indítsuk el: cmd
Előjön a parancssor. A cd.. és cd parancsokkal navigáljunk az integralas mappába!
Kérjük meg az SP3-mat, hogy frissítse fel az XP telepítő fájljait! Adjuk ki a következő utasítást (ne feledjünk módosítani a parancsot, hogy ha nem a D: meghajtón hoztuk létre a fájlstruktúrát): sp3.exe /integrate:D:\integralas\xp

Az SP3 fájljainak kitömörítése...

Az XP frissítése a szervizcsomaggal

Sikerült frissíteni a fájlokat

Most létre kell hoznunk egy olyan ISO fájlt, amelyet később egy CD-író szoftverrel fel tudunk írni lemezre, amely bootolható lesz! Adjuk ki a következő rövid kis parancsot! Figyelmesen másoljuk le (van olyan rész, ahol a kapcsoló és annak értéke között nincs helyköz! Tehát az utasítás: cdimage -lWXPSP3 -bD:\integralas\xpboot.bin –t04/07/2008;10:00:00 -g -h -j1 -o -oc -oi -yd -m D:\integralas\xp D:\integralas\xpsp3.iso


A létrejött xpsp3.iso fájl tartalmazza az XP telepítőt az SP3 által frissített fájlokkal.

Bizonyíték, nem ígéret!

A fájlt egyébként bármelyik CD-író szoftverrel lemezre tudjuk írni, keressük a képfelírás opciót! A Nero Burning ROM-ban például a CD/DVD író menüpont alatt találjuk meg!


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
227 ezer forintnak megfelelő lesz a szlovák minimálbér

227 ezer forintnak megfelelő lesz a szlovák minimálbér

Az örmény elnök szerint nem az oroszokat kell bevonni a hegyi-karabahi konfliktusba, hanem a törököket ki

Az örmény elnök szerint nem az oroszokat kell bevonni a hegyi-karabahi konfliktusba, hanem a törököket ki

Gazdaságos környezetvédelem: így is lehet!

Gazdaságos környezetvédelem: így is lehet!