szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ami talán a legérdekesebb: a nézők két típusa válik majd el...

Ami talán a legérdekesebb: a nézők két típusa válik majd el egymástól: a hagyományos nézők megtartják jelenlegi televíziózási szokásaikat, míg az úgynevezett ’cool’ halmazba tartozók inkább változatos, új, egyénre szabott, többféle eszközön elérhető tartalmakat követelik.  A két nézői csoportot azonban egyszerre kell majd kiszolgálni.
Mind népszerűbbé válnak a felhasználók által készített tartalmak, emellett megnövekszik a nyílt, szabványos platformok jelentősége,  hiszen ezeknek a segítségével könnyen és gyorsan exportálható a digitális tartalom különböző információs eszközökre: televízióra, mobiltelefonra, számítógépre.

Jönnek, mennek...

A nézők minél jobb kiszolgálása, ízlésük változásának követése érdekében igen lényeges a vélemények és a reakciók megbízható mérése, s ennek megfelelően egyre nagyobb szükség lesz pontos, naprakész, releváns adatokra.
A közeljövőben várhatóan mind több tartalmat kötnek össze más jellegű termékekkel, vagy ajánlatokkal.
Jellemző lesz még a kiélezett verseny, hiszen a. technológia és a szabályozási környezet változásai következtében egyre több szereplő jelenik majd meg a piacon.
Az az idő sincs már messze, amikor kevesebb befektetéssel és kevesebb hivatalos ügyintézéssel lehet majd televíziós szolgáltatásokat indítani. Jól felépített üzleti modellel és innovatív ötletekkel pedig a ma még ismeretlen szereplők is fontosakká válhatnak. A már említett verseny miatt a nagyobb szereplők is sokkal megfontoltabban költenek majd, és beszerzéseikben szigorúan érvényesítik az ár-érték arány elvét.
Az említett változásokat az információs technológia teszi lehetővé, másrészt indukálja is őket, s a megfelelően tervezett és használt informatika a műsorgyártók versenyképességének egyik meghatározó eleme lesz..

Átveszik az irányítást az új technológiák

Az utóbbi néhány évben műsorgyártók is jelentős lépéseket tettek: megkezdődött az IT alapú műsorgyártás, a fájlalapú médiahálózatok bevezetésének kora. Ezekkel a rendszerekkel együtt megjelent az IT technológia alapú munkafolyamat, amelynek legfontosabb eleme, hogy automatizált a médiafájlok kezelése. Emellett érzékelhető a gyártói szabványoktól való elmozdulás a nyílt szabványok irányába, ami magasabb fokú integráltsághoz, valamint a beszállítóktól való függetlenséghez vezethet.

A kutatás során természetesen a várható veszélyekkel is foglalkoztak. A műsorgyártók egy részénél jelenleg heterogén technológiai innováció zajlik, ami a következő kockázatokat rejti: csökkenti néhány jövőbeli technológia bevezetésének esélyét, mivel kizár bizonyos lehetőségeket és növeli az integráció összköltségét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Földet ért a Szojuz űrhajó három asztronautája – fotók

Földet ért a Szojuz űrhajó három asztronautája – fotók

Látta már az Észak-Korea által egyszerűen lemásolt Mercedest? Mutatjuk

Látta már az Észak-Korea által egyszerűen lemásolt Mercedest? Mutatjuk

Új edző után kell néznie a Bayernnek

Új edző után kell néznie a Bayernnek