szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A „Friend Connect” munkacímen futó project ugyanis valószínűleg nem lesz...

A „Friend Connect” munkacímen futó project ugyanis valószínűleg nem lesz nyereséges, legalábbis eleinte… „A Friend Connect financiális háttere még nincs kidolgozva – ez a jövő zenéje…” – mondja Clayton Moran a Google új, közösségi hálózata kapcsán.

Copy paste és kész a saját mini-iwiw!

A Google Friend Connect legnagyobb újítása: a felhasználók „magukkal vihetik” az ismeretségi hálót, persze csak virtuálisan. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a Google Friend Connect használatával, nem csak a hálózatunkat tartalmazó site-on jeleníthetjük meg ismeretségi körünket, hanem bárhol. Saját oldalunkon, blogunkban, vagy bármilyen más weboldalon. Technikai oldalról ez annyit jelent, hogy egy pár soros kód beillesztésével (akár csak a Google Analytics esetében) az oldalak készítői integrálhatják a Friend Connect-et saját weboldalaikba, természetesen ingyenesen.

Az ötlet - mint minden Google ötlet - elég egyedi.

Az óriási különbség tehát, hogy ez a hálózat nem egy központi szerveren és felületen lesz elérhető, mint pl. a Facebook, a MySpace vagy akár az Iwiw – hanem virtuálisan „szétszórva” fog megjelenni az interneten.

Hogy a szolgáltatás mikor indul, illetve, hogy egyáltalán ki fog-e lépni a tesztelési fázisból a publikum elé, arról nincs információ – az ötlet, hogy bárki inzertálhat weboldalába egy "mini közösségi oldalt"  azonban figyelemre méltó.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!