szerző:
techline.hu

Mint minden évben, idén is a tavasz beköszöntével ugrik meg a családi...

Mint minden évben, idén is a tavasz beköszöntével ugrik meg a családi házak és lakások iránti kereslet, és ilyenkor jön meg az emberek kedve arra is, hogy felújítsák lakásukat vagy kicsinosítsák kertjüket. A legjobb ötleteket, legmegbízhatóbb kivitelezőket, legkreatívabb megoldásokat és a legjobb példákat pedig manapság már egyértelműen az interneten a legkönnyebb fellelni, ezért nem csoda, hogy idén áprilisban oly sokan kerestek ilyen témájú kulcsszavakra a Google.hu-n.

Cseppet sem meglepő módon a legnépszerűbb kulcsszavaknál igen előkelő helyen szerepelnek a legáltalánosabb kifejezések, azaz az ingatlan (1.), albérlet (2.) és lakberendezés (3.). A következő helyen levő construma (4., ill. a legdinamikusabban növekvő keresőkifejezések között 1. és 5.) viszont már tipikus szezonális keresőszó - hiszen idén is április elején rendezték meg az egyik legjelentősebb hazai építőipari szakkiállítást, a Construmát. A kiállításra ellátogatók és az internetezők fantáziáját valószínűleg ugyanazok a megoldások mozgatták meg: a kertekkel (6.) kapcsolatban érdeklődtek a sziklakertek (5.) iránt, valamint kerti tavat (10., ill. 6.), kerti grillt,  faházat (14., ill. 17.) és pergolá (15., ill. 12.) szeretnének saját otthonukba. A kútfúrásra (7. legdinamikusabban növekvő kifejezés) pedig lehet, hogy sokan már az elkövetkező évtizedekben várható vízhiány miatt készülnek.

Idén népszerűbb a kerti grill mint tavaly

 A legtöbben azonban nem tekintenek ennyire előre a jövőbe, őket csak a hamarosan ránk köszöntő nyári kánikula foglalkoztatja: a meleget nehezen bírók légkondicionálókat (klíma, 7., ill. 8.) keresnek, akik pedig a környezettudatos energiafelhasználás hívei, a napkollektorok (9., ill. 14.) iránt érdeklődnek. A nyári nagy melegek az építtetők számára is fontos szempontot jelentenek, ezt bizonyítja a hőszivattyú 17. helye.

 A lakásvásárlás az egyik legnagyobb teher, valószínűleg ezért is keresnek olyan sokan információkat a lakáshitelekről (12., ill. 20.) és a szocpolról (11., ill. 19). Ez a teher viszont nem csak pénzügyi, hanem adminisztratív értelemben is súlyos, ez lehet az oka a földhivatalra (8.) és az adásvételi szerződésekre (19., ill. 13.) irányuló kereséseknek.

 A lista egy első hallásra talán meglepőnek tűnő kifejezést is tartalmaz. A korábbi hónapokhoz képest sokkal többen kerestek a tanya (4.) szóra, ami akár azt is jelentheti, hogy a mindennapi hajtástól, zajtól, kosztól és szmogtól kimerült városlakók a civilizációtól kicsit távolabb próbálják kipihenni fáradalmaikat.

A legnépszerűbb kulcsszavak

1. ingatlan
2. albérlet
3. lakberendezés
4. construma
5. sziklakert
6. kert
7. klíma
8. földhivatal
9. napkollektor
10. kerti tó
11.szocpol
12.lakáshitel
13.térkő
14.faház
15.pergola
16.kerti bútor
17.hőszivattyú
18.költöztetés
19.adásvételi szerződés
20.rönkház
 
A legdinamikusabban növekvő kulcsszavak

1. construma
2. sziklakert
3. kerti grill
4. tanya
5. konstruma
6. kerti tavak
7. kútfúrás
8. klima
9. gipszkarton
10. albérlet
11. költöztetés
12. pergola
13. adásvételi szerződés
14. napkollektor
15. redőny
16. háztervek
17. faházak
18. rönkház
19. szocpol
20. lakáshitel

[forrás: mmd]

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
techline.hu Tech

Így készült a Google logó

Az oly sokat mondó, ám egyszerű Google logó tervezője nem más, mint a brazíliai születésű Ruth Kedar. Bizony, a Google logót egy hölgy tervezte, ezzel is bizonyítva a gyakran emlegetett állítást, miszerint a gyengébb nem sokkal jobb ízléssel és szépérzékkel rendelkezik a férfiakénál.

Bajban lehet a Deutsche Bank a 20 milliárd dolláros orosz pénzmosási ügy miatt

Bajban lehet a Deutsche Bank a 20 milliárd dolláros orosz pénzmosási ügy miatt

Ez még tetézheti a klímaváltozást: kiszámolták a műanyagtermékek szénlábnyomát

Ez még tetézheti a klímaváltozást: kiszámolták a műanyagtermékek szénlábnyomát

Hogyan válasszak designert?

Hogyan válasszak designert?

Hatalmasat zuhant Magyarország a sajtószabadság-ranglistán

Hatalmasat zuhant Magyarország a sajtószabadság-ranglistán

Letartóztatták az Éjkirályt Norvégiában

Letartóztatták az Éjkirályt Norvégiában

Ideiglenes fatemplomot állítanak a leégett Notre-Dame elé

Ideiglenes fatemplomot állítanak a leégett Notre-Dame elé