szerző:
techline.hu

Manapság az IT részlegek egyre több kihívással találkoznak, s nem...

Manapság az IT részlegek egyre több kihívással találkoznak, s nem csupán a jelenlegi, hanem egyben a jövőbeni mobilitási elvárásoknak is meg kell felelniük. Egyre több különálló hálózatot (Wi-Fi, mobil, passzív RFID, személyes vezeték nélküli hálózatok, szenzorok, Ethernet) kell felügyelniük annak érdekében, hogy képesek legyenek a készülékek és alkalmazások folyamatosan bővülő körét támogatni. Ehhez a legkülönbözőbb eszközöket kell beszerezniük és ellenőrizniük, többféle hálózatot kell integrálniuk, nagyfokú biztonságot kell megvalósítaniuk az információk elérésében, továbbá gondoskodniuk kell arról, hogy a felhasználói élmény egységes legyen, függetlenül a felhasználók helyétől és a kapcsolat módjától.

Ezt a kihívást próbálta megválaszolni a Cisco új architektúrája, amely a Cisco Motion koncepció részeként, gyakorlati megoldásokat kínál a mobil készülékek, alkalmazások, a biztonság, illetve különálló hálózatok konszolidálására, s mindezt egységes platformon teszi.

Az új megoldás nemcsak a hagyományos vezeték nélküli rendszereket vonja be az egységes kezelésbe, hanem például a ma még újdonságnak számító RFID technológiát is. Folyamatosan ellenőrzi a klienskészülékeket, központosítja az ügyfelek ellátását, s minthogy támogatja a nyílt API integrált alkalmazásokat és szolgáltatásokat, hozzáférhetővé teszi a fejlesztéseket.

Integrálja a mobil készülékeket, alkalmazásokat és hálózatokat

A Cisco Motion alapja a Cisco 3300 sorozatú Mobility Services Engine (MSE), amely nyílt alkalmazásprogramozási interfészt (API) kínál a mobil szolgáltatások széles körének konszolidálásához, illetve vezeték nélküli és vezetékes hálózatokon való támogatásához. A Cisco első lépésben az érzékelőkről, a mobil eszközökről és az RFID-címkékről adatokat gyűjtő Context-Aware szoftvert, az Adaptive Wireless Intrusion Prevention Systemet (wIPS), a Secure Client Managert, valamint a Mobile Intelligent Roaming szoftvereket jelenteti meg az MSE platformra.

Számos alkalmazásfejlesztő és megoldásszállító partner már megvalósította, vagy most tervezi az integrációt az MSE-vel. Az együttműködő partnerek között szerepel a Nokia és az Oracle, illetve olyan technológiai partnerek, mint az AeroScout, az Agito Networks és az Airetrak, továbbá különböző szakterületeket képviselő cégek, így például az egészségügy területén működő IntelliDOT. 


Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A Fidesz-kormányé az 5. legnagyobb hiány az EU-ban

A Fidesz-kormányé az 5. legnagyobb hiány az EU-ban

Tömegkarambolt okozott egy autós az Üllői úton - keresi a rendőrség

Tömegkarambolt okozott egy autós az Üllői úton - keresi a rendőrség

Itt a videó, ahogy a japánok "lebombáznak" egy aszteroidát

Itt a videó, ahogy a japánok "lebombáznak" egy aszteroidát

Megoldódhat a pacemaker elemcseréjének problémája

Megoldódhat a pacemaker elemcseréjének problémája

A HVG-plakátok megkeresték régi helyüket – galéria

A HVG-plakátok megkeresték régi helyüket – galéria

Jakus Ibolya: Itt a plakát, hol a plakát

Jakus Ibolya: Itt a plakát, hol a plakát