szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A DimP (Direct Manipulation Video Player) alapvetően megváltoztathatja filmnézési...

A DimP (Direct Manipulation Video Player) alapvetően megváltoztathatja filmnézési szokásainkat. A http://www.aviz.fr/dimp oldalról letölthető program használatakor a videó bármely részét megfoghatjuk és mozgathatjuk az egérrel. A lejátszó nevében  szereplő manipuláció azonban nem azt jelenti, hogy megváltoztathatjuk a videón látottakat, mindössze annyit tehetünk meg, hogy a tárgyakat az egérrel megfogva arrébb helyezhetjük. De csak olyan helyekre, ahol egy korábbi időpillanatban volt vagy ahol később lesz. Az objektumokat az eredeti nyomvonalukról nem lehet elmozdítani. 
A mai lejátszóknál a képzeletbeli video-lejátszófejet tudjuk mozgatni, és ezzel változtatjuk meg a látható képet. A DimP esetében viszont a képen található tárgyakat mozgatjuk és ezzel helyezzük át a virtuális lejátszófejet.

A szoftver el tudja különíteni a videón szereplő objektumokat

Az első pillanatra látványos megoldásról rövid próbálgatás után kiderül, hogy nincs sok haszna, legalábbis a videók lejátszásához használva. Azonban például egy videoszerkesztő programba építve ezt a módszert, igen pontosan meg lehet határozni egy-egy lejátszási pontot, és ezzel sokkal kényelmesebbé és gyorsabbá lehet majd tenni a videók vágását.
A projekt oldaláról le lehet tölteni a különleges lejátszót, így mindenki kipróbálhatja, milyen az, amikor megfoghatjuk a filmen látható autót vagy repülő focilabdát és elmozdíthatjuk azokat egy korábbi vagy jövőbeli helyükre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az MTA megnézte, veszélyes-e az 5G

Az MTA megnézte, veszélyes-e az 5G

Orbán és Erdogan barátja lehet nálunk a napenergia királya, de Mészárosra is jut fény

Orbán és Erdogan barátja lehet nálunk a napenergia királya, de Mészárosra is jut fény

Női vezetője lehet az Egyesült Államok hírszerzésének

Női vezetője lehet az Egyesült Államok hírszerzésének