szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A megoldás egészen apró, de igencsak hatékony, úgy hívják: Launchy 2.0.

A megoldás egészen apró, de igencsak hatékony, úgy hívják: Launchy 2.0. Ezzel az ingyenes programmal leegyszerűsíthetjük a programok indítását a Windows XP-n, sőt, az internetes oldalak megnyitását is megkönnyíti.
Kicsit hasonlít a Vista Start-menüjében található Futtatás mezőhöz, amelyben elegendő elkezdeni beírni egy adott program nevét, s ennek megfelelően kapunk egy szűkített találati listát, ahonnan már gyerekjáték kiválasztani amire szükségünk van.

Egyszerűbb volt, mint kikeresni a Start menüben

A telepítés után a Launchy-t az Alt+Space kombinációval hívhatjuk elő (ezt tetszőlegesen megváltoztathatjuk, ha kedvünk tartja), s máris írhatjuk be az indítandó program nevét.
Beírás közben a program elkezdi listába gyűjteni a szövegrészletnek megfelelő találatokat, ha bármelyik megfelel nekünk, elég egy kattintás a listaelemre (vagy a kurzormozgató billentyűkkel is mozoghatunk a listában). Esetleg végig írhatjuk a nevet a “tökéletes találatig”, és akkor elegendő egy Entert nyomni a program elindításához.

Plug-inekkel bővíthető és saját utasításokat is létrehozhatunk

A módszer nem csak programokkal működik, hanem weboldalakkal is. A Firefox és az Internet Explorer könyvjelzői alapján a program beazonosítja a begépelt név alapján az oldalt és egy Enterrel már indíthatjuk is a böngészőt, megnyitva benne a kívánt honlapot.
Sőt, tetszőleges szavakhoz hozzárendelhetünk mappákat, programokat, utasításokat stb.
Ha például a program beállításainál a Plugins/Weby részében a Teki szóhoz hozzárendeljük a http://www.techline.hu URL-t, onnantól kezdve egy pillanat alatt megnyithatjuk a Techline.hu oldalát a böngészőben (ha a könyvjelzők között szerepelt a techline.hu, akkor már a techl beírására is beazonosítja a program az oldalt). De ugyanígy megadhatunk mappákat, parancssori utasításokat, sőt a http://sourceforge.net/forum/forum.php?forum_id=677087 oldalról letölthető plug-inek segítségével még rengeteg dolgot rendelhetünk szavakhoz.

Változtatható külső

Bár elsőre kicsit talán kényelmetlennek tűnhet ez a “beírósdi”, de nagyon sok esetben leegyszerűsíti a programok indítását, vagy dokumentumok megnyitását. Saját utasításoknál persze érdemes olyan szavak választani, amelyeket könnyen megjegyzünk (például hozzárendelhetjük az időjárás szót mondjuk az www.idojaras.hu oldal megnyitásához).
A program skinezhető, így külsejét is tetszés szerint alakíthatjuk, a http://sourceforge.net/forum/forum.php?forum_id=766268 oldalról rengeteg “bőrt” tölthetünk le hozzá.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Régóta várt funkció érkezik a számítógépes WhatsApp-ba

Régóta várt funkció érkezik a számítógépes WhatsApp-ba

Bemutatkozott a családi Porsche Taycan

Bemutatkozott a családi Porsche Taycan

A tájékoztatási központ szerint hamisítvány az autósbolt oldalán idő előtt kijött kormányrendelet

A tájékoztatási központ szerint hamisítvány az autósbolt oldalán idő előtt kijött kormányrendelet