szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az Acer is megjelent a subnotebook-ok piacán, és az Intel Atom platformra építve...

Az Acer is megjelent a subnotebook-ok piacán, és az Intel Atom platformra építve rögtön a legújabb technológiát alkalmazza. Az Aspire One néven forgalmazott apró újdonság elsősorban az online kommunikáció kiszolgálására épült. Méretének (25x17 cm) és egy kilónál kisebb súlyának köszönhetően a készülék különösen alkalmas mobil használatra, amit a nagyobbik akkumulátorral elérhető hétórás üzemidő is támogat. A beépített wifi, és az egyes modellekben megjelenő 3G és WiMAX lehetőségek bárhonnan lehetővé teszik a csatlakozást.

Zafírkék csecsebecse - ráadásul nem is drága

Az Aspire One vásárlói kétféle tárhely közül választhatnak. A gép kapható lesz 8 GB-os flash-modullal, ami a linuxos változatot gond nélkül kiszolgálja, illetve egy 80 GB-os HDD meghajtóval, ami praktikusabb, ha a készüléken Windows XP Home fut. Az adattárolást tovább könnyíti az Aspire One azon képessége, hogy bekapcsoláskor azonnal egyesíti belső memóriáját az SDHC kártyaolvasóba helyezett memóriakártyával, miközben egy második, multi-kártyaolvasó is rendelkezésre áll.

Az először gyöngyházfehér és zafírkék színben kapható kis laptop saját, beépített webkamerával, mikrofonnal és hangszóróval is rendelkezik. A netbook a hazai piacra magyar billentyűzettel kerül, amelynek kialakítása a helyszűke mellett is könnyű kezelhetőséget nyújt. A készülékek várhatóan nyár végén kerülnek a boltokba és a vételár a gyártó tájékoztatása szerint 80.000 Ft-tól indul majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!