szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik legkedveltebb újdonság, amikor a Tálcán ráállunk egy elemre...

Az egyik legkedveltebb újdonság, amikor a Tálcán ráállunk egy elemre, és annak megjelenik az előnézeti képe egy kicsiny, felugró ablakban. Több programocska is létezik, amellyel XP alatt is megoldhatjuk ezt, így például a Visual Task Tips. Most viszont egy másik programot mutatunk be, amely hasonló eredményre vezet.
Töltsük le a Visual Tooltip segédprogramot, csomagoljuk ki tartalmát egy mappába, majd indítsuk el. A szoftver beköltözik az óra mellé, ott érhetjük el a beállításait is (Options).

A Visual Tooltip beállításai

A Thumbnails fülön állítsuk be az előnézeti kép méretét, a Display fülön pedig szedjük ki a pipát a „Show window title” beállítás elől, illetve itt legalul azt is beállíthatjuk, hogy a szoftver mindig a Windowszal együtt induljon. Okézzuk le az ablakot. Nyissunk meg egy mappát vagy alkalmazást, és álljunk rá egérrel a tálcán.

Voilá! – Vista stílusú előnézet XP-re

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a Vistában lévő eredeti „szolgáltatás” mozgóképet is meg tud jeleníteni a felugró ablakokban, így például videofájlok esetén az aktuális film mozgó képkockái jelennek meg előnézeti képként. Figyelem, azoknak a mappáknak/szoftvereknek, amelyek már a Visual Tooltip indítása előtt a Tálcán voltak, a program nem tud létrehozni előnézeti képet! Továbbá jó tudni, hogy a csoportba rendezett mappáknak nincs előnézetük. Logikus!


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Vista tálca az XP-n!

Ezzel a módszerrel könnyedén kiválaszthatjuk azt a programot, amelyikre...

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

Lehangoló látvány, ahogyan a 20 év rabság után kiszabadított medve még mindig a megszokott köreit rója

Lehangoló látvány, ahogyan a 20 év rabság után kiszabadított medve még mindig a megszokott köreit rója