szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban mutattunk már egy analóg órát, amelyet a Windows XP Asztalára...

Korábban mutattunk már egy analóg órát, amelyet a Windows XP Asztalára lehetett elhelyezni és különböző skinekkel az ízlésünknek megfelelően  formálni.
Ezúttal hasonlóval szolgálunk, de most azoknak, akik a Windows Tálcáján lévő unalmas órát szeretnék lecserélni valami látványosabbra. Ráadásul nemcsak egy szép és skinezhető analóg órával, hanem egy ízléses kis naptárral is bővül a repertoár a telepítés után (ez akkor jelenik meg, ha az óra fölött mozgatjuk az egérkurzort). Az Analog Clock használata valóban egyszerű: letöltjük, telepítjük, elindítjuk, nézegetjük...

Óra és naptár, egyben...

Ha a jobb egérgombbal kattintunk az órára, a Properties menüpontban változtathatjuk a külsejét. Vannak különböző analóg és digitális változatok is, némelyiknél nem árt, ha a Tálca magasságát megnöveljük (jobb kattintás a Tálcán, vegyük ki a Tálca zárolása menüpont elől a pipát egy kattintással, s ettől kezdve a Tálca magassága tetszőlegesen szabályozható, ha megfogjuk a felső szélén).

Több skin is van hozzá

Persze vannak normál Tálcára optimalizált skinek is. Természetesen van működő másodpercmutató is (kikapcsolható persze) a tökéletes illúzióhoz, a pontosságról pedig a beépített atomóra-szinkronizáló gondoskodik.
Jópofa kis kiegészítő a Windowshoz, de ha valakinek mégsem tetszene a duplázott magasságú Tálca, még mindig választhatja a már korábban említett asztali változatot vagy egy abszolút különleges órás képernyővédőt.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Állítólag az arcmaszk miatt verekedett össze két ember egy csepeli buszon

Állítólag az arcmaszk miatt verekedett össze két ember egy csepeli buszon

Civilek arra kérik a kormányt, hogy hosszabbítsa meg az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot

Civilek arra kérik a kormányt, hogy hosszabbítsa meg az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot

Zivatarveszély miatt figyelmeztetést adtak ki az egész országra

Zivatarveszély miatt figyelmeztetést adtak ki az egész országra