szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A YouTube internetes videomegosztó portálon keresnek osztályfőnököt egy skóciai iskola kisdiákjai, akik megunták, hogy más iskolákkal kell közösködniük az osztályt felügyelő tanáron.

Miután megunták, hogy a fenntartó nem képes megtalálni a megfelelő jelöltet, és ezért immár négy éve két másik iskolával közösködnek az osztályfőnökön, a szülők és a tanulók az állás meghirdetésének szokatlan módjára szánták rá magukat a skót felföldi iskolában - írja internetes kiadásában a The Daily Telegraph című brit napilap.

"A Melvich iskolába járunk, és nagyon klasszak vagyunk. Egy osztályfőnökre van szükségünk!" - harsogja húsz tanuló a YouTube-on látható videofelvételen. Testükkel a "help" (segíts) szót formálják meg a játszótéren, és többször megismétlik szlogenjüket. Azt is elmondják, hogyan lehet megpályázni az évi 40 ezer fonttal (13 millió Ft) járó állást a szépséges felföldi helyen, a Glasgow-tól autóval hat órányira található caithnessi Melvich iskolában - számol be az újság.

Az iskolában hat hónapon át helyettes tanárként dolgozó Stewart McPhail szerint a nem mindennapi kezdeményezés remek ötlet, mert így sokkal nagyobb visszhangot kap az ügy - mondta a The Guardian című lapnak nyilatkozva. "Úgy látszik, az emberek azt gondolják, errefelé nincs mit csinálni, pedig az iskolában rengeteg dologra van lehetőség. A környezet is gyönyörű" - tette hozzá.

A helyi tanács szóvivője szintén nagyon jó kezdeményezésnek tartja az ötletet, amely "hasznosnak bizonyulhat az üres állás betöltésében".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Megalakult a YouTube Szimfonikus Zenekar

Megalakult a YouTube Szimfonikus Zenekar, a világ első online klasszikus nagyzenekara, amelybe beválogattak két magyar muzsikust, Bencze László nagybőgőst és Bátki Viktor brácsást is.

hvg.hu Tech

Hamarosan arcokat is kereshetünk a Youtube-on

Bár a felhasználók felismerik az arcokat a mai szemcsés Youtube videókon, a keresők még nem tudnak arcok után kutatni. Egy újdonság azonban áttörést hozhat ezen a területen.

MTI Tech

Nem lehet látni a YouTube-ot Kínában

Nem érhető el a YouTube Kínában. A videomegosztó portál anyavállalata, a Google nem ismeri a korlátozás okát - közölte a kaliforniai óriáscég szóvivője helyi idő szerint.

Izgalmas újdonságokat hozhat a Galaxy Z Fold3, de közben véget vethet a Note-sorozatnak

Izgalmas újdonságokat hozhat a Galaxy Z Fold3, de közben véget vethet a Note-sorozatnak

Rossz szokásokon innen és túl – mikortól beszélünk függőségről? (Interjú dr. Petke Zsolttal)

Rossz szokásokon innen és túl – mikortól beszélünk függőségről? (Interjú dr. Petke Zsolttal)

Azonnali hatállyal elrendelték a baromfik bezárva tartását Magyarországon

Azonnali hatállyal elrendelték a baromfik bezárva tartását Magyarországon