szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

2015-re világszerte mintegy 119 milliárd dollárért fogunk különféle termékeket és szolgáltatásokat mobiltelefonon vásárolni – ez az e-kereskedelmi piac 8 százalékát teszi ki.

A mobil online shopping egyre több embert vonz: az USA-ban például a 2008-as 396 millió dolláros forgalom 1,2 milliárdra nőtt 2009-re. És ez még mindig eltörpül a forgalom Japánhoz képest, ahol tízmilliárd dollárért vásároltak mobiltelefonnal 2009-ben.

©

Európában lassabban bővül ez a piac, de a mobil internetnek és az okostelefonoknak köszönhetően világszerte növekszik.

Az ABI Research’s Mobile Commerce tanulmányában további részletek is olvashatóak a témával kapcsolatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Bővült a magyar mobilpiac januárban

A mobilpiac 2009-es zsugorodása után ez év januárjában mind a teljes, mind az elmúlt három hónapban forgalmat generáló ügyfelek száma nőtt

hvg.hu Tech

Olcsó telefon mobil bankoláshoz

A Vodafone 150-et a Mobil Világkongresszuson mutatták be Barcelonában. A 15 dolláros készüléket a fejlődő országok piacaira szánják.

MTI Tech

A svéd idősek használják a legtöbb mobiltelefont

A francia nyugdíjasok talán még nem barátkoztak meg a mobiltelefonnal, miközben Svédországban szinte minden 65 év feletti ember használja ezt a technológiát - derül ki egy friss felmérésből.

hvg.hu Tech

Facebook Zero: mobilra szánt tartalom

A világ legnagyobb közösségi oldala bejelentette, hogy elindítja a Facebook Zerot, a Facebook mobilra szánt, kizárólag szöveges verzióját.

hvg.hu/MTI Tech

Szemmel vezérelhető mobil

Napelemes Puma telefon, mikrohullámú technológia, kalapácsként használható készülék, surround hangzás az LG-vel, szemmel vezérelhető mobiltelefon – néhány példa arra, milyen újdonságokat mutattak be a barcelonai Mobil Világkongresszuson.