szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Számtalan szerepben láttuk már a legkülönbözőbb robotokat: ezúttal a kaliforniai Berkeley Egyetem (University of California at Berkeley) kutatói törölközőt hajtogatni tanították meg a JR2 robotot.

Elsőre talán nem tűnik túl nagy feladatnak a törölközőhajtogatás, ám ha belegondolunk, hogy a gépnek először fel kell emelnie a törölközőt a halomból, meg kell határoznia a rövidebb és hosszabb oldalt, majd még formára is kell hajtania, ezt a feladatsort már nem olyan nyilvánvalóan egyszerű megoldania egy robotnak.

Hosszú még az út addig, míg a robotok végzik a családi nagymosást. A JR2 sebessége például még egészen biztosan javulni fog: jelenleg 25 percenként hajt össze egy-egy törölközőt. Nyilván más hasonló házimunkákra is hamarosan be lehet majd fogni ugyanezen technika továbbfejlesztésével.

A videón gyorsítva láthatjuk a törölközőhajtogató robotot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Mos, főz, takarít a robotszobalány

Takarít, mosógépet kezel és még a mikrohullámú sütővel is könnyedén elboldogul a dél-koreai tudósok legújabb fejlesztése, a sétáló robotszobalány.

hvg.hu Sorkövető

Robot kutyánk, hegyezd füled!

Etológia + robotika = etorobotika. Újabb öszvértudomány született, és azt ígéri, segít helyrerántani a robotkészítés szekerét. A cél ugyanis, hogy minél tökéletesebb emberrobotot állítsanak elő, eddig nem bizonyult túl jó választásnak.

Schmidt Mária közalapítványából is távozik Szájer

Schmidt Mária közalapítványából is távozik Szájer

Máris több kisfilm készült Szájer meneküléséről

Máris több kisfilm készült Szájer meneküléséről

Szuperritka Aston Martin DB6-ot törtek össze egy rendőrségi üldözésben

Szuperritka Aston Martin DB6-ot törtek össze egy rendőrségi üldözésben