szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Létezhetnek földönkívüliek, ám az emberiségnek el kellene kerülnie, hogy kapcsolatba lépjen velük, mert annak következménye pusztító lehet - óvott Stephen Hawking brit tudós.

A világhírű asztrofizikus egy új dokumentumfilmben közölte, "ha az idegenek meglátogatnának bennünket, annak kimenetele esetleg olyan lenne, mint amikor Kolumbusz partra szállt Amerikában, és ami nem végződött túl jól az őslakos amerikaiak számára".

A sorozat egy elképzelt univerzumot ír le, hatalmas űrhajókon közlekedő idegen életformákkal, amelyek új forrásokra vadásznak, miután kimerítették saját bolygójukat. Hawking spekulációja szerint a legtöbb földönkívüli élet a mikrobákhoz vagy kis állatokhoz hasonlíthat, ám létezhetnek fejlett életformák is. "Az efféle fejlett idegenek talán nomádok, és az a cél hajtja őket, hogy meghódítsanak és gyarmatosítsanak minden számukra elérhető bolygót" - óvott Hawking.

Az ítéletnapi forgatókönyvet a Stephen Hawkinggal az univerzumba (Into the Universe with Stephen Hawking) című sorozat sugallja, amelyet a Discovery Channel április utolsó vasárnapján kezdett sugározni az Egyesült Államokban. Az idegen életformák létezésének valószínűségéről Hawking elmondta, hogy "az én matematikus agyammal pusztán a számok alapján mint tökéletesen racionálisra gondolok az idegenekre. Az igazi kihívás azt kitalálni, hogyan is nézhetnek ki valójában".    

A Discovery Channel vasárnapi közlése szerint Nagy-Britanniában májusban kezdi sugározni a sorozatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Ellopták a magyarok a Facebookot?

A Facebookra kísértetiesen hasonlító online közösségi oldal indult windo.hu néven. A közösségi médiában értetlenkedve állnak a szájt előtt. Mivel minden alapvető szabályt látványosan felrúg, nem árt vele óvatosnak lenni.

MTI Tech

Szemmel kormányozható autót teszteltek

Szemmel kormányozható autót fejlesztettek ki német kutatók: az új technológiával felszerelt jármű arra kanyarodik, amerre az autó vezetője néz.

A nyár közepén ellenőrizték legutóbb a kalandparkot, ahol szörnyethalt egy 15 éves diák

A nyár közepén ellenőrizték legutóbb a kalandparkot, ahol szörnyethalt egy 15 éves diák

Egyetlen nap alatt ezernél is többen kerültek kórházba Ukrajnában a koronavírus miatt

Egyetlen nap alatt ezernél is többen kerültek kórházba Ukrajnában a koronavírus miatt

EP-s agrárpolitika: kevesebb pénzt a zöldbáróknak

EP-s agrárpolitika: kevesebb pénzt a zöldbáróknak