szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Facebook eltávolította azt az oldalt, amely arra biztatta a felhasználókat, hogy töltsenek fel Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat, így Pakisztán felfüggesztette a közösségi portálhoz való hozzáférés tilalmát.

A lahori bíróság, a muszlim hívők tiltakozása közepette, két héttel ezelőtt rendelte el a közösségi portál blokkolását. Számos iszlámhívő istenkáromlásnak tartja Mohamed próféta képi megjelenítését, még abban az esetben is, ha az ábrázolás pozitív.

A Mohamed-rajzok feltöltésére buzdító Facebook-felhasználók az ellen próbáltak meg tiltakozni, hogy egy radikális muszlim csoport megfenyegette a South Park amerikai rajzfilmsorozat alkotóit, amiért megjelenítették a prófétát az egyik idei epizódban.

2006-ban Pakisztánban és más muszlim országokban heves, halálos áldozatokat is követelő zavargások robbantak ki, miután egy dán lap Mohamedet ábrázoló karikatúrákat közölt. A rajzok újbóli kiadása nyomán az al-Kaida egy terroristája támadást intézett Dánia iszlámábádi nagykövetsége ellen. Az öngyilkos merényletnek hat halálos áldozata volt.

A portál képviselői korábban úgy nyilatkoztak, hogy a "Mindenki rajzoljon Mohamedet!" - nap weboldala nem sértette a Facebook felhasználási feltételeit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Facebook: a szlovákgyűlölők vannak kisebbségben

Ha a Facebook rajongói klubjait nézzük, többen vannak azok, akik a magyar-szlovák barátság mellett tesznek hitet a közösségi oldalon, mint azok, akik valamilyen gyűlölködő csoporthoz csatlakoztak.

MTI Tech

Május 31.: tömeges Facebook-profiltörlés?

A Facebook-használók 60 százaléka fontolgatja, hogy törli magát a közösségi portálról, miután sokan érzik úgy, hogy az oldalon tárolt személyes adataik nincsenek kellő biztonságban.

hvg.hu Tech

Facebook: a magánélet tündöklése és bukása

Milliók láthatják, amit a szomszédunk publikál a Facebookon - csak mert az illető nem tudja - vagy nem is érdekli -, hogyan kell a biztonsági beállításokat kezelni. A Facebook egyre bonyolultabb, a használói pedig egyre többet árulnak el magukról - akár akarják, akár nem. Ez pedig veszélyes - esetenként súlyos tanulópénzt kell fizetnie annak, aki nem törődik a saját és barátai biztonságával.

Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?

Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?

Müller: A jövő héten kevesebb Pfizer-vakcina érkezhet

Müller: A jövő héten kevesebb Pfizer-vakcina érkezhet

A hajléktalan embereket védő "vörös kódot" hirdetett az Emmi

A hajléktalan embereket védő "vörös kódot" hirdetett az Emmi