szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lassan egész világunk digitalizált lesz – mikor küldtünk utoljára táviratot vagy hagyományos postai levelet valamelyik barátunknak? Egyre kevesebb csekket töltünk ki és a készpénzforgalom is csökken…

A változás persze nem mindenütt egyforma, mindenesetre minél haladóbb egy társadalom és ország, annál gyorsabban digitalizálódik. Egy svájci falucskában már ma is mindennapos, ha az őstermelő banki átutalással fizeti ki az eszközeit vagy a takarmányt, miközben nálunk pillanatnyilag még mindig a „zsebből zsebbe” készpénzes forgalom a divat, Afrikában pedig jóval tíz százalék alatt (8,7 % a Nielsen szerint) van az internet jelenlét.

Ez az arány Magyarországon 59,3% (erős középmezőny), Észak-Amerikában azonban már 76,2%, ami kis túlzással ez azt jelenti, hogy ott már szinte mindenki internetezik.

A nyomtatott anyagok eltűnése tehát erősen geográfiafüggő, a trend azonban annak elterjedési sebességétől függetlenül is világos: előbb-utóbb el fog tűnni a papírokról pár dolog. Lássuk a techline.hu cikkében azokat a dolgokat, amelyek nemsokára már nem fogják veszélyeztetni a fákat!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Temetni veszélyes – a nyomtatott sajtó jövője

Halott fákra nyomtatott idejétmúlt tartalom a papírújság, vagy a világ legkúlabb dolga, hiszen valaki már letöltött és ki is nyomtatott minden érdekes információt? E két véglet között mozognak a nyomtatott sajtóval kapcsolatos vélemények. Sorra szűnnek meg a lapok, és a meglevőek is kevesebb létszámmal, kisebb példányszámban, kevesebb oldalon jelennek meg.

Fegyveres támadás készül a Capitolium ellen a rendőrség szerint

Fegyveres támadás készül a Capitolium ellen a rendőrség szerint

Ha már törött az autó, legalább az ügyintézés ne fájjon!

Ha már törött az autó, legalább az ügyintézés ne fájjon!

Halva született csecsemőknek lett pozitív a koronavírustesztjük Izraelben

Halva született csecsemőknek lett pozitív a koronavírustesztjük Izraelben