szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Feltehetően csak kevesen használják ébresztőóraként számítógépüket (ott van e feladatra ugyebár a mobiltelefon, ha már...

Feltehetően csak kevesen használják ébresztőóraként számítógépüket (ott van e feladatra ugyebár a mobiltelefon, ha már el akarjuk felejteni az órát), mindenesetre ezek az online szolgáltatások arra tényleg megfelelnek, hogy szórakoztató formában figyelmeztessenek bennünket egy-egy előre beállított időpontra.
Kezdjük mindjárt Kuku Klokkal, amely alapbeállításban kakaskukorékolással jelez, de persze beállítható a hagyományos, illetve a digitális óra ébresztési hangja, és még néhány kellemesnek nem feltétlenül mondható, ám annál hatásosabb jelzés (valamennyit előre meghallgathatjuk, hogy ne csak úgy, érzésre válasszunk).

Az oldalon látjuk az aktuális időt, és csupán annyi a dolgunk, hogy beállítsuk a riasztásét (ébresztését), majd a Set Alarm gombra kattintva aktiváljuk a rendszert. Ha elérkezett az idő, megszólal a kakaskukorékolás (vekkercsörgés stb.), és ilyenkor arra is van mód, hogy „szundi” funkciót állítsunk be.
Az Online Stopwatch oldalán mindössze az aktuális időt mutató óraszámlap fogad bennünket, amelyen beállíthatunk római számokat is. Ahhoz, hogy az óra figyelmeztetni (ébreszteni) is tudjon, az Alarm is Off gombra kell kattintanunk, majd egy zöld nyíl, illetve az egér segítségével beállíthatjuk a nagymutatót (percek) vagy a kismutatót (órák). A riasztás időpontjában a hagyományos vekkerekére emlékeztető hang szólal meg, s az óraszámlap is piros színben játszik, mindaddig, amíg ki nem kapcsoljuk az ébresztést.

Az Onlineclock.net, illetve 12 órás változata, a Military Time leginkább az egyszerűségre vágyó felhasználóknak tetszhet. Ezeken az oldalakon nincsen felesleges sallang, bár a számok nagysága, és a színek azért változtathatók. Egyszerűen beállítjuk a riasztási időpontot, aminek bekövetkeztekor hangjelzéseket ad ki a gép, és a képernyő is megváltozik.

Akit idegesítenek a különféle rendszerhangok, vekkeróracsörgésre emlékeztető figyelmeztetések, az mindenképpen nézze meg a Music Alarm Clock szolgáltatást. Ezen az oldalon a szokott módon kell beállítanunk a riasztás/ébresztés idejét (Alarm On), majd zenét választhatunk, amivel keltenek majd bennünket.

Zenét kétféle forrásból választhatunk. A Melody gombra kattintva előre elmentett, dallamos komoly-, illetve könnyűzenei motívumok között csemegézhetünk (Mozarttól a Beatlesig), míg a Radio bejelölésével ugyancsak kellemes zenéket sugárzó, online rádióadók közül jelölhetjük ki azt, amelyik a legközelebb áll zenei ízlésünkhöz.
Utoljára egy igazi különlegességet hagytunk, az Online Video Clock-ot. Ez a különleges ébresztőóra ugyanis kedvenc (előre beállított) Youtube videónkkal, pontosabban annak hangjával ébreszt reggel.

Bár a szolgáltatás maga is ajánl videókat, mindenképpen érdemes kihasználnunk azt a lehetőséget, hogy mi magunk választhatjuk ki a Youtube sokmilliónyi videójából kedvencünket, akár minden napra másikat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az egyik legrugalmasabb tanulási forma, mégsem népszerű a szakirányú továbbképzés

Az egyik legrugalmasabb tanulási forma, mégsem népszerű a szakirányú továbbképzés

Karácsony: Saját embereit sem kíméli a kormány, hogy lakájtempóban kiszolgálja a kínai gazdasági-politikai érdekeket

Karácsony: Saját embereit sem kíméli a kormány, hogy lakájtempóban kiszolgálja a kínai gazdasági-politikai érdekeket

A tavalyi évünk a főzésről és a takarításról szólt otthon, a vasalást bezzeg hanyagoltuk (interjú)

A tavalyi évünk a főzésről és a takarításról szólt otthon, a vasalást bezzeg hanyagoltuk (interjú)