szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A videomegosztó oldal tavaly indította zenekari programját, amelynek keretében 30 ország több mint 90 zenésze adott közös koncertet az interneten. A héten kezdődött meg a 2011-es évad előadóinak toborzása, természetesen a világhálón.

A tavaly indult program sikerét a Carnegie Hall-ban adott teltházas hangverseny bizonyítja, amelyre az óriási érdeklődés láttán került sor. Az idei válogatás megkezdését szintén a legendás hangversenyteremben jelentették be.

„Szeretnénk feltérképezni, hogy mi történik, amikor a komolyzene 1200 éves hagyományai belépnek a modern technológia világába” – nyilatkozta az esemény során Michael Tilson Grammy-díjas karmester. A szervezők nem titkolt szándéka, hogy közelebb hozzák a klasszikus zenét a fiatalokhoz.

A vállalkozó kedvű zenészeknek meghatározott zenei darabok lejátszását ábrázoló videókat kell feltölteniük a zenekar YouTube-csatornájára. A szólisták szerepére áhítozóktól azt kérik, hogy Mason Bates Mothership című darabja alapján készített improvizatív alkotásukat szintén töltsék fel a videomegosztóra.

A meghallgatás november 28-ig tart, a világ több neves zenekarának tagjaiból álló zsűri bírálja el a jelentkezőket. Az előszűrt lista tagjaira ezután a YouTube több százmilliós felhasználói tábora szavaz majd december 10-17. között. A végső névsort 2011. január 11-én jelentik be. Március 13-tól pedig megkezdődik a felkészülés, amely interneten, illetve személyesen lebonyolított próbákból áll majd. A zenekar tagjait többek között a Berlini Filharmonikusok, a Londoni Szimfonikus Zenekar és a New York-i Filharmonikusok tagjai készítik majd fel. Az előadást az érdeklődők 2011. március 20-án hallgathatják meg, természetesen a YouTube videomegosztón.

„Alapjaiban változtattuk meg egy egész iparág normáit, és olyan digitális találkozóhelyet hoztunk létre, ahol a világ komolyzenészei összejöhetnek” – jelentette ki Ed Sanders, a YouTube marketingvezetője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Napi merítés

Hamarosan újabb élő műsorok lesznek a YouTube-on

A Google tegnap jelentette be, hogy újabb élő műsorok lesznek elérhetőek a YouTube-on. Milyen hatással lehet ez a fejlemény a magyar fejlesztésű Ustream.tv-re, valamint a Justin.tv-re? - tette fel a kérdést a Webisztán blog szerzője.

MTI Kult

Hollywoodi filmeket is le lehet majd tölteni a Youtube-ról

A Youtube videomegosztó portálról a jövőben néhány dollárért hollywoodi filmek is letölthetőek lesznek. Az új szolgáltatás az év végére elérhetővé válik, először az Egyesült Államokban - közölte a Financial Times című lap hétfőn egy elismert menedzser közleményére hivatkozva.

life-style.hu Tech

Fizetős lesz a YouTube?

Online videótéka - ez a Google legújabb ötlete arra, hogyan próbáljon több nyereséget kisajtolni az 1,65 milliárd dollárért megvett YouTube oldal működéséből. A reklámbevétel és a fizetős letöltési lehetőség tehát nem elég, a hollywoodi álomgyárra is szükség van.

Bálint Csaba Itthon

A YouTube-on égetik magukat a képviselőjelöltek – videók

A pártok régen rájöttek, hogy a számítógép és az internet nemcsak hajnalokba nyúló pasziánszcsatákra jó, meg napi öt sajtóközlemény elküldésére. A kampány minden fronton zajlik, de néhány műfajban még mindig van hová fejlődniük a politikusoknak.

Különleges mozgású, rejtélyes hatbolygós rendszert fedeztek fel a csillagászok

Különleges mozgású, rejtélyes hatbolygós rendszert fedeztek fel a csillagászok

Giugiaro cége hozná vissza a Vissza a jövőbe autóját?

Giugiaro cége hozná vissza a Vissza a jövőbe autóját?

Majdnem 90 millió forintért kelt el a Knight Rider autójának másolata

Majdnem 90 millió forintért kelt el a Knight Rider autójának másolata