szerző:
MTI

Napjainkban körülbelül 150 ezren nézik a digitális földfelszíni televíziós adásokat, számuk a jövő év első negyedében lépheti át a 200 ezret – mondta a tihanyi Korrektúra 2010 konferencia egyik kerekasztal-beszélgetésén Kárpáti Rudolf, az Antenna Hungária műsorterjesztési igazgatója szerdán.

Közlése szerint a növekedés ütemén az változtathat, ha lesz „valamilyen hivatalos bejelentés az átállás idejéről”, mert azt követően, illetve az analóg műsorszórás leállása előtt és közvetlenül utána ugrik meg az átállók száma. Számukra is meglepő volt, de nem az a mintegy 800 ezer háztartás közül léptek át erre a platformra, amelyek eddig szobaantennával tévéztek, hanem a más módszerrel televíziózók választották ezt a lehetőséget.

Mint mondta, a rendszer felállt, 95 százalékos lefedettséget biztosít; a következő egy évben kialakítandó további három adóállomással ezt még körülbelül három százalékkal bővíthetik. Mátrai Gábor, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökhelyettese egy kérdésre válaszolva arról beszélt: a digitális átállás koordinálására kétszintű bizottságot hoznak létre. Ennek lesz egy, minden érintettet átfogó fórum szintje és egy döntéshozatali testülete.

A hatóság szigetszerű, időben elcsúsztatott analóg műsorszórás-leállással számol, de időpontokról még nem született döntés. Vígh Zoltán, a Magyar Televízió digitális igazgatója az eseményen arról beszélt: örömmel veszik, hogy az átállással megszűnik a - másfél évtizede földfelszíniről műholdas sugárzásra átállított - kettes csatorna hátránya. Megemlítette: az MTV mindkét adója nagyfelbontású (HD) minőségben fogható a digitális földfelszíni platformon.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
MTI Itthon

Szerződhet a digitális műsorszórásra az MTV

Engedélyezte a Magyar Televízió (MTV) menedzsmentjének a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége, hogy aláírja a digitális földfelszíni (DVB-T) műsorszóró hálózathoz való csatlakozásról szóló szerződést - értesült az erről határozó szerdai tanácskozás több résztvevőjétől az MTI.

hvg.hu Itthon

Majtényi videoüzenetben szólalt fel a konferencián

Magyarországnak uniós kötelezettsége 2012-ig átállni a digitális műsorterjesztésre az analóg technológiáról, a technológiai átállás kötelező - mondta Pataki Dániel, Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke egy konferencián. A médiahatóság feje, Majtényi László videofelvételen üzente meg, hogy Magyarország nincs lemaradva.

MTI Itthon

MTV: egyezség a digitális földfelszíni platformhoz csatlakozásról

Egyezségre jutott a Magyar Televízió (MTV) menedzsmentje az Antenna Hungária-csoporttal arról, milyen feltételekkel kapcsolódik a közmédium a tavaly decemberben indult digitális földfelszíni (DVB-T) műsorszóró platformhoz - értesült az MTV vezetésének egyik név nélkül nyilatkozó tagjától pénteken az MTI.

Gyógyszer-túladagolással ölte meg férjét egy nő Fejér megyében

Gyógyszer-túladagolással ölte meg férjét egy nő Fejér megyében

Komlón is közös polgármesterjelöltet állított az ellenzék

Komlón is közös polgármesterjelöltet állított az ellenzék

Zseniális reklámban alázza a Brexitet Cantona

Zseniális reklámban alázza a Brexitet Cantona

Bevándorlásügyi konferencián gyűjt muníciót az EU elleni harcához a kormány

Bevándorlásügyi konferencián gyűjt muníciót az EU elleni harcához a kormány

Federerrel együtt edzett Fucsovics Márton

Federerrel együtt edzett Fucsovics Márton

Gulyás: Azonnal elhagyja a Fidesz a Néppártot, ha felfüggesztik

Gulyás: Azonnal elhagyja a Fidesz a Néppártot, ha felfüggesztik