szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Kinect újítása valóban érdekes változásokat hozott a videojáték piacon, hiszen a kontroller nélküli irányítás...

A Kinect újítása valóban érdekes változásokat hozott a videojáték piacon, hiszen a kontroller nélküli irányítás lehetősége olyakat is bevonzott, akik eddig messziről kerülték a konzolokat. Az úgynevezett "casual gamer" közönség tagjai között nagyon sok a női játékos is, és ezt a játékfejlesztők nem is hagyták figyelmen kívül. Már a Nintendo Wii hőskorában is megjelentek az úgynevezett fitnesz-játékok, amelyek nem titkoltan "csajos" szoftverként üzemeltek, és érdekes ötletekkel igyekezték könnyebbé tenni az otthoni tornát.

©

A Microsoft a kezdetektől fogva erősen sulykolta, hogy a Kinect nem csak az ügyességi és sportjátékok terén lesz majd nagy segítség, hanem a fitnesz terén is komoly fejlődés várható. Elvégre a legtöbbünkben még az aerobic DVD-k képe él, ahol egy csábos hölgy vagy kigyúrt férfi folyamatosan arra emlékeztet minket, hogy ő mennyire tökéletes, és nem szól ránk, ha valamit nem csinálunk jól. A Kinect-es fitnesz játékok nagy előnye az interaktivitás, ahol mi magunk kerülünk a képernyőre, és személyi edzőnk reagál is arra, amit csinálunk a tévé előtt.

A Kinect indulásával meglehetősen komoly fitnesz-játék kínálat is megjelent a piacon, most be is mutatjuk mindet, hogy könnyebb legyen eligazodni a hangzatos címek között.

Your Shape: Fitness Evolved

A Your Shape világa a Nintendo tulajdonosoknak már ismerős lehet, ott egy külön webkamera járt a játék mellé, ezt tökéletesítették tovább a Kinect segítségével. Az újgenerációs fitnesz játék kíméletlenül feltérképezi az embert (a kamera segítségével), megkérdezi súlyunkat és máris összeállít nekünk saját programot - főleg a Men’s Health és Women’s Health magazinok edzéstervei alapján. Külön örömöt jelentenek a mini-játékok, ahol kalóriákat égetve szórakozhatunk jópofa ügyességi kihívásokkal. A különleges látványvilág pedig minket egyenesen lenyűgözött - a Your Shape valóban teljes kikapcsolódást nyújt, miközben érdemi mozgást végeztet az emberrel.

The Biggest Loser: Ultimate Workout

Nem csoda, hogy A nagy fogyás (amely hazánkban mérsékelt sikerrel futott a két egymást ölő fitnesz guru, Béres Alexandra és Norbi vezetésével) valóságshow saját XBox-os játékot kapott, hiszen a hangzatos név és a Kinect vonzása elegendő lehet a sikerhez. Maga a játék szintén az alapvető kardio-, erősítő és aerobic gyakorlatokra épít, de teljes szabadságot ad a felhasználónak, hogy a számára legkényelmesebb edzést állítsa össze. Ráadásul itt video-naplót is készíthetünk, hogy megosszuk a nagyvilággal eredményeinket vagy gondolatainkat és másokkal együtt is edzhetünk egy időben - mintha csak egy csapatban lennénk. Ezek után persze jön a sablonos kérdés: vajon ki adja le a legtöbbet?

Get Fit With Mel B

Eltelt vagy 15 év a Spice Girls uralkodása óta, és bizony láttunk már ijesztő változásokat a néhai csajbanda tagjain, de Mel B meglehetősen megnyerő alakot tartott meg magának. Nem csoda, hogy a néhai popsztár remek virtuális példakép lehet mindenki számára - legalábbis erre számítanak a Get Fit With Mel B készítői. Itt az énekesnő lesz az edző, miközben saját magunkat látjuk majd mellette a képernyőn, ráadásul életmód tanácsokat is kaphatunk, ha érdekel minket a Spice Girl útmutatása a mindennapokban.

Zumba Fitness

Kétségtelenül az egyik legérdekesebb darab a Zumba Fitness a Kinectes szoftverek között, hiszen a táncos játékok közé is sorolható, de egyértelműen fitnesz programról van szó - aki ismeri a Zumba műfajt, az bizonyára sejti, hogy miért. Végre nem csak DVD-n, vagy az aerobic- termekben lehet megismerkedni a táncokat egybeolvasztó edzésforma világával, hanem saját otthonunkban is lehetőségünk van erre. A Zumba zenék megadják a megfelelő löketet, és ha megtanuljuk a néhol elég nehéz mozdulatsorokat, hatékony és szórakoztató mozgásban lehet részünk. A művelet meglehetősen helyigényes, úgyhogy érdemes széttolni a bútorokat, nehogy a nagy ugrálás közben lerúgjunk valamit.

EA Sports Active 2

A Nintendo Wii egyik legérdekesebb fitnesz-játéka az Electronics Arts alkotása volt, amelynek most második része érkezett el XBox 360-ra (egyébként Wii-re is, ha valaki a már megszokott platformon szeretné folytatni az edzéseket). A nagy újítás itt egy játékhoz csomagolt pulzusmérő, amelynek segítségével a játék nyomon követi (természetesen a mozgásunk figyelése mellett) edzésünk hatékonyságát. Fontos tudni, hogy a túl magas pulzusnál a további intenzív mozgás káros is lehet, ezért hasznos az EA Sports Active 2, mivel folyamatosan ügyel arra, hogy a megfelelő tartományban maradjunk mozgás közben. Továbbra is várnak ránk ügyességi és sportos feladatok is a klasszikus kardio-, erősítő gyakorlatok mellett, így nem nagyon fogunk unatkozni. Erősen ajánlott darab.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatalmas nyomatékú dízelmotor a legújabb amerikai pickupban

Hatalmas nyomatékú dízelmotor a legújabb amerikai pickupban

Duma Aktuál főzőshow: Németh Szilárd tésztája vagy Gyurcsány rántottája?

Duma Aktuál főzőshow: Németh Szilárd tésztája vagy Gyurcsány rántottája?

Már lehet regisztrálni a falusi kisboltok támogatására

Már lehet regisztrálni a falusi kisboltok támogatására