szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A 10Gbps sebességre képes Thunderbolt technológia kevesebb, mint 30 másosperc alatt visz át egy teljes HD felbontású...

A 10Gbps sebességre képes Thunderbolt technológia kevesebb, mint 30 másosperc alatt visz át egy teljes HD felbontású filmet. Az Intel fejlesztése az Apple-lel közreműködésben kerül a piacra, legelőször az Apple legfrissebb MacBook Pro laptop szériájával.

A korábban „Light Peak” kódnév alatt futó Thunderbolt technológia célja a különféle eszközök összekapcsolásának leegyszerűsítése, a multimédiás tartalmak másolásának felgyorsítása, a számítógépek használatának és építésének új és izgalmas utakra terelése. A nagysebességű adat- és HD videokapcsolatok egyetlen kábelbe való kombinálása kulcsfontosságú. A Thunderbolt technológia két kommunikációs protokoll, a PCI Express (adattovábbítás) és a DisplayPort (kijelzők) segítségével éri ezt el. A PCI Express felület szinte bármilyen eszközhöz hozzákapcsolható, míg a DisplayPort 1080p-nél is nagyobb felbontású kijelzőket és akár nyolccsatornás hangot is képes kiszolgálni. A technológia teljes mértékben kompatibilis a jelenleg elterjedt DisplayPort monitorokkal és adapterekkel. Minden Thunderbolt technológiára épülő eszköznek azonos a kapcsolófelülete, így a felhasználók egyszerűen egymás után, elektromos vagy optikai kábelekkel kapcsolhatják össze eszközeiket.

A Thunderbolt technológia a nagyfelbontású videotartalmak készítőinek igényeit hivatott maximálisan kielégíteni. A videók szerkesztésével foglalkozók szabadjára ereszthetik kreativitásukat nagy sávszélességű audio- és videorögzítő, valamint –keverő eszközök használatával, miközben alacsony késleltetéshez és nagypontosságú szinkronizációhoz jutnak a valós idejű szerkesztés közben.

A 10 Gbps átviteli sebesség lehetővé teszi a nagyobb méretű médiafájlok gyorsabb átvitelét, így kevesebbet kell várni videót lejátszásánál vagy szerkesztésénél. Az adatok eltárolása és visszaállítása is gyorsabban történik, így az archivált tartalmak elérése is gyorsul. A mobil számítógépek felhasználóinak is könnyebb lesz a dolga az által, hogy egyetlen vezeték segítségével bővíthetik ultravékony laptopjaik adatátviteli és megjelenítési képességeit, legyenek akár otthon, akár az irodában. A Thunderbolt kiegészíti a meglévő I/O technológiákat, amiket az Intel továbbra is megtart/támogat.

A Thunderbolt technológia Intel vezérlőchipre épül, és egy olyan kis csatlakozót használ, ami kompatibilis a technológiát támogató mobil eszközökkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
E-cigivel a szájában, az ágyában fekve jelentkezett be a parlamenti vitára egy észt képviselő

E-cigivel a szájában, az ágyában fekve jelentkezett be a parlamenti vitára egy észt képviselő

Hét magyar aranyérmet jósol Tokióra egy amerikai elemzés

Hét magyar aranyérmet jósol Tokióra egy amerikai elemzés

Különleges fényképezőgépet készít a tokiói olimpiára a Canon

Különleges fényképezőgépet készít a tokiói olimpiára a Canon