szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az elsőként megjelenő legnagyobb családtag az új MFC-J6910DW 4 az 1-ben készülék A3-as méretben képes mind a 4...

Az elsőként megjelenő legnagyobb családtag az új MFC-J6910DW 4 az 1-ben készülék A3-as méretben képes mind a 4 funkciót (nyomtatás, másolás, szkennelés, faxolás) ellátni vezetékes és vezeték nélküli hálózatba kötve is, duplexben nyomtat A3-as méretig. Az új duplexes ADF segítségével A4-es méretű dokumentumokat másodpercek alatt szkennelhetünk be kétoldalasan is, valamint az extra nagy töltetű patronok olcsóbb üzemeltetést tesznek lehetővé. Számos funkció került az új szériás gépekbe, mint például a faxelőnézet az új, szélesebb 8,2 cm átmérőjű szines érintőképernyő vagy a kézi lapadagoló, mely különleges médiák nyomtatásást teszi lehetővé.

Újdonság a Brother tintasugaras multifunkciós eszközeinél a kézi lapadagoló a 250+250 lapos papírtálca és a 35 lapos ADF mellett. A kézi lapadagolóból indított nyomtatásnál a készülék nem fordítja meg a lapot, így itt akár vastagabb médiákat, különleges borítékokat is betölthetünk. 20 féle médiaméretet kezel a gép, akár 260 g/m2 súlyig, A4-es gyorsnyomtatási módban akár a 35/27 lpp (m/sz) nyomtatási sebességet elérve.
A 8,2 cm-es színes érintőképernyő kényelmessé teszi a fotók nyomatását, szerkesztését, akár mozgókép fájlból is, melyet a „Mozinyomtatás” funkcióval érhetünk el AVI és MOV formátumokból Motion JPG fájlokat nyomtatva, 1 illetve 2 GB-os nagyságig.
Az LCD-n olvashatóvá válnak a faxok a „Faxelőnézet” opció segítségével. A vízszintes és függőleges görgetés, az elforgatás, a kicsinyítés és nagyítási funkciók segítségével végigolvashatjuk nyomtatás és PC nékül is a 400 oldalas faxmemória által tárolt oldalakat, melyeket áramszünet esetén is akár 24 órán át megőriz a készülék. Innen kiválaszthatjuk a faxnyomtatás funkciót is, persze csak azokra az oldalakra, melyekre szükségünk van, így is takarékoskodva a papírral.

A Brother tintasugaras termékcsaládjánál újdonság az eddig csak általában lézer szériáknál elérhető webes felület a készülék beállításaihoz. Például itt állíthatjuk be a „Biztonságos funkciózárat”, azaz a Secure Function Lock 2.0-ás verzijónak személyre szabott hozzáférési lehetőségeit, mellyel módosíthatjuk a felhasználók hozzáférését, illetve limitálhatjuk a havi, heti nyomtatási oldalmennyiségeket a rendszergazdai jelszó birtokában, ezzel odafigyelve a költségek alakulására.

A készülékkel 3,5 mp alatt szkennelhetünk e-mailbe, OCR-be, képbe, fájlba, FTP-re, e-mail szerverre, hálózati mappába, médiakártyákra, valamint USB Flash memóriára is. Az utóbbi kettőnél az LCD kijelzőn átnevezhetjük a gép által adott fájlneveket is, maximum 6 karakter erejéig, így a korábbi, a készülék által adott hosszú számsor fájlnév helyett könnyen beazonosíthatjuk szkennelt dokumentumainkat, képeinket.

Először jelentkezik a Brother az ADF-be szerelt CIS szkennerrel. A dupla szkenner beépítése lerövidíti a papírmásolási, szkennelési és faxolási útvonalát. Míg korábban a duplex papírkezelés a papír forgatásával járt, (behúz-beszkennel-kiad-behúz-megfordít-kiad-behúz-beszkennel), ez a megoldás lerövidíti az eljárást, a behúzás és mindkét oldal egyszerre történő szkennelésével egyszerű lépésére, mely akár 4 mp alatti duplex szkennelést tesz lehetővé.
További újdonság az „Automatikus levágás” funkció: a szkennerüvegre helyezhetünk egyszerre több dokumentumot is (A3 felületű összméretig), a készülék ezeket külön fájlokba vagy oldalanként összefűzve menti megkímélve minket a szkennerfedél többszöri felnyitásától és a dokumentumok egyenkénti behelyezésétől.

Az irodai munkákhoz egyszerre költségkímélő és környezetkímélő megoldást kínál a MFC-J6910DW beépített duplex egysége, valamint extra nagy töltetű új patroncsaládja, melyből a készülék tintacseppenként mindössze 1,5 pl tintát használ. Az új LC1240-es patronok töltöttsége ISO szerinti 600 oldal mind a 4 színben. A nagy töltetű patronok az LC1280XL nevet viselik, 2400 oldalra elegendő fekete, és 1200-1200 oldalra elegendő magenta, cián és sárga színű tintát tartalmaznak, szintén az ISO/IEC 24711 szabvány alapján.

Az Brother új A3-as tintasugaras multifunkciósai még magasabbra tették a mércét mind tudásban, mind üzemeltetési költséghatékonyságban, így az új MFC-J6910DW kitűnő választás olyan irodákba, ahol a sokrétű és rugalmas használat mellett fontos szempont a környezet és a költségkímélő megoldások alkalmazása. Az új MFC-J6910DW március végétől már Magyarországon is megvásárolható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál

Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i