szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Akár játszott az ember, akár a néhány komolyabb alkalmazással dolgozott, esetleg valamelyik „lemezújsággal” múlatta az...

Akár játszott az ember, akár a néhány komolyabb alkalmazással dolgozott, esetleg valamelyik „lemezújsággal” múlatta az időt, a C64 nagyszerű élményt nyújtott annak idején. Vagy csak nekünk? Az is lehet, hogy az egészet csak az idő teszi ilyen széppé. Mindenesetre aki játékok szempontjából vágyik egy kis nosztalgiázásra, de nem szeretne emulátorok telepítésével bajlódni, majd beszerezni a megfelelő játékokat (itt írtunk amúgy arról, ez miként megoldható), annak mutatunk egy jópofa kezdeményezést.

Az c64i.com oldalon számtalan egykor népszerű játékkal játszhatunk, ráadásul telepítés nélkül. Mindössze egy böngészőre és Java motorra lesz szükségünk, ez pedig azért ma minden rendszeren elérhető. A betöltődés ugyan néha erősen emlékeztet a C64-en megszokott hosszas várakozásra, de utána indulhat a játék, és újraélhetjük a régi élményeket.
Sajnos a választék korántsem teljes (és ami ennél kicsit bosszantóbb, az irányítás nem mindenhol működik rendesen), de azért akadnak bőven nagy nevek a nézőképes listában. Az oldalon mindent kategóriákra bontva találunk meg, így könnyű a válogatás, sőt, TOP lista is van (mi mondjuk még egy betűrendes listát is örömmel fogadnánk, de hát mindent nem lehet).

Szóval aki nosztalgiázásra vágyik, annak mindössze internetkapcsolatra van szüksége, és szinte bármilyen gépen azonnal indulhat a szórakozás!

Aki pedig a játék mellett még a csengőhangjával is szeretne emléket állítani a C64-es időknek, annak javasoljuk korábbi cikkünket, amelyben részletesen leírtuk, hogyan lehet gyakorlatilag az összes egykori játék és demó zenéjéhez hozzájutni ingyen, majd átalakítani azokat a mobilunknak megfelelő formátumra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Commodore 64 történelem

1982 igazán különleges év volt: ekkor dobta piacra a Commodore cég a C64 típusjelû személyi számítógépet.

Jelezni fogja az iPhone, ha nem eredetire cserélnék a kameráját

Jelezni fogja az iPhone, ha nem eredetire cserélnék a kameráját

Le Monde: A Szputnyik vakcina Putyin politikai fegyvere, és nem fél használni

Le Monde: A Szputnyik vakcina Putyin politikai fegyvere, és nem fél használni

Buszokat fognak be mentőautónak Londonban, annyi a koronavírusos beteg

Buszokat fognak be mentőautónak Londonban, annyi a koronavírusos beteg