szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A HTML5 nem is olyan rég még csupán a tesztek és a demók világában létezett, a weboldalaknak csupán elhanyagolható...

A HTML5 nem is olyan rég még csupán a tesztek és a demók világában létezett, a weboldalaknak csupán elhanyagolható méretű és jelentőségű része épült rá. Ez azonban sokat változott: a Microsoft felmérése szerint ugyanis a világ 50 ezer népszerű weboldala használja már ezt a technológiát, és a fejlesztők egyharmada fog HTML5-ben dolgozni még ebben az évben. Egyértelmű tehát, hogy fordulóponthoz érkezett a HTML5 sorsa, immáron a fejlesztők jelentős hányada olyan alapvető eszközként tekint rá, amelyet használni kell a mindennapokban. A HTML5 a nemrég debütált Windows 8 demóban is megjelent – a kezelőfelület erre a technológiára épült.
 
Az IE10 PP2 újdonságai

Az IE10 PP2 verziója révén a fejlesztők elkezdhetik a HTML5-re épülő, a korábbinál szebb és interaktívabb alkalmazásaik elkészítését, amelyekhez az alábbi újdonságok járulnak hozzá:
•         A CSS3 Floats, HTML5 Drag-drop, File reader API, Media Query Listeners szabványok teljes, valamint a HTML5 Forms kezdeti támogatása.
•         Nagyobb teljesítményű és hatékonyabb HTML5 alkalmazások – a Web Workers with Channel Messaging, az Async script support és egyéb technológiák jobban gazdálkodnak az erőforrásokkal.
•         Biztonságosabb alkalmazások a HTML5 Sandbox és az iframe elkülönítés miatt.
 
Az Internet Explorer 10 fejlesztők számára ajánlott Platform Preview verziója erről az oldalról tölthető le, ahol a böngésző kódja várhatóan háromhavonta újul majd meg. A weboldalon ezen kívül számos új szabványt is tesztelhetnek a fejlesztők.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!