szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A PCMech oldal összegyűjtötte azokat a fájltípusokat, amelyeket nem igazán jó e-mailben küldözgetni.

A PCMech oldal összegyűjtötte azokat a fájltípusokat, amelyeket nem igazán jó e-mailben küldözgetni. Ebből az összeállításból csemegéztünk.

Itt van mindjárt a videók kérdése. Ma már az internet telis-teli rövidebb-hosszabb, viccesebb-komolyabb videókkal. Még ha nagyon szeretnénk is megosztani ezeket ismerőseinkkel, ne küldjük el magát az .avi (vagy egyéb fájlt) levelünk mellékleteként. Óriási állományokról van ugyanis szó, amit nem minden levelezőrendszer kezel. Bőven elég, ha az elérési útvonalat küldjük el, azután a címzettünk majd eldönti, tényleg le akarja-e tölteni, meg akarja-e nézni.

Hasonló a helyzet a PowerPoint fájlokkal. Nem mindenki tart a gépén Office-csomagot, így nem biztos, hogy elboldogul velük. Ha csak valami jópofaságot küldenénk ilyen formátumban, érdemes átgondolnunk, tényleg olyan fontos-e, hogy elküldjük a címzettnek.

Bizonyára olvasóink is sokszor kaptak meg huszadik áttételen keresztül elektronikus levelet, ahol a továbbítások csak úgy sorjáznak. Ilyenkor azután végignézhetjük a címzettek között fél Magyarországot, és nem biztos, hogy mindenki örül, ha a mailcímét annyian látják. Ha már nem tudjuk megállni, hogy ne továbbítsuk azt a jópofa e-mailt, amit mi is sokadjára kaptunk, legalább töröljük ki a korábbi címzettek címét.

Ha doc vagy docx fájlt csatolunk, gondoljuk végig, vajon szükséges-e a címzettnek kinyomtatnia azt. Ha nem, akkor érdemesebb az irományt a levéltörzsben elküldeni, feltéve persze, hogy nem 100 oldalas dokumentumról van szó.

S végül: mértékletesség és megint csak mértékletesség. Jelen sorok írója nap mint nap kap a barátaitól ilyen-olyan vicces e-mailt, s újabban már elolvasás nélkül törli is őket. Mert tény, hogy ezen a csatornán lehet elküldeni a leggyorsabban a legújabb „szőkenős” vicceket, politikai véleményeket, de mielőtt a Küldés gombra kattintanánk, gondoljuk végig, tényleg szüksége van ezek ismeretére barátunknak?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lépett a Microsoft, végre értelmes dolgok jöhetnek az összecsukható és összehajtható telefonokra

Lépett a Microsoft, végre értelmes dolgok jöhetnek az összecsukható és összehajtható telefonokra

Karácsony bemutatta, milyen rakpartot álmodtak meg

Karácsony bemutatta, milyen rakpartot álmodtak meg

Olasz ritkaság: eladó egy Ferrari motoros Lancia Thema 8.32

Olasz ritkaság: eladó egy Ferrari motoros Lancia Thema 8.32