szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tizenéves hackerek feltörték Anders Behring Breivik két e-mail fiókját, és átadták a tartalmát a rendőrségnek, hogy segítsék a nyomozást.

Egy 17 éves, Frederik nevű fiú által vezetett nyolcfős norvég hackercsapat, a Noira feltörte Anders Behring Breivik, a több mint 70 ember haláláért felelős norvég terrorista két email-fiókját – áll a gawker hírében. 

A csoport átadta az e-maileket egy szabadúszó oknyomozó riporternek, Kjetil Stormarknak, aki továbbította az adatokat a rendőrségnek. A Noira törte fel korábban Breivik Twitter-fiókját is.

©

Az újságíró nem beszél az e-mailek tartalmáról, nehogy ezzel hátráltassa a nyomozást, de annyit elmondott a Poshasztatnak, hogy az e-mailek a terrorakció előtti hetek-hónapok tevékenységéről és a norvég terrorista kapcsolatairól árulkodnak, sőt a magánéletéről is mesélnek.

Az akció felvet jogi kérdéseket: egyrészt használhatóak-e a levelek bizonyítékként, ha nyilvánvalóan illegálisan szerezték őket? Másrészt dolgozhat-e a rendőrség a Noira vezetőjével, aki iránt az FBI is élénken érdeklődik? A Noira ugyanis valószínűleg kapcsolatban áll az Anonymus hacktivista csoporttal, amely ellen világszerte hajtóvadászat folyik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Meghackelték a norvég mészáros Twitterét

Az FBI által is figyelt Anonymous hackercsoport feltörte a 77 ember haláláért felelős Anders Behring Breivik Twitter-hozzáférését. A hackerek minden fórumon igyekeznek nevetségessé tenni a norvég mészárost.

László Éva Lilla Kult

Norvég mészárlás: akik tudhatták, hogy nincs minden rendben

A norvég tömeggyilkos, Anders Behring Breivik 77 halálos áldozatot követelő merényletei - az oslói robbantás és az Utoya szigeti lövöldözés - rádöbbentették a világot arra, hogy az idealizált norvég jóléti államban a felszín alatt komoly társadalmi problémák húzódnak. Ez persze az idehaza is népszerű skandináv krimik olvasói számára nem annyira meglepő: az északról érkező bűnügyi történetek már évtizedekkel korábban feltárták a kíméletlen valóságot.

hvg.hu Hálózat

Ilyen volt a norvég gyanúsított Facebook-profilja

Konzervatív, keresztény, vadász, videójátékos és szabadkőműves, kopaszodó, szőke harmincas az a férfi, aki a gyanú szerint rendőr egyenruhába öltözve 76 ember halálát okozta a norvég fővárosban.

hvg.hu Világ

Ki mit látott bele a norvég tömeggyilkosba?

A norvég tömeggyilkos iszonyatos vérengzése minden olyan országban heves visszhangot váltott ki, amellyel kapcsolatba került Anders Behring Breivik, vagy egyszerűen csak írásaiban tett említést róluk. Olyan államokban is elemezték azonban a mészárlás jellemzőit, amelyek csak áttételesen voltak párhuzamba állíthatók a tragikus eseményekkel.