szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Samsung Electronics Co. a szeptember 30-án zárt negyedévben több mint 20 millió darab okostelefont értékesített, többet az Apple Inc. szeptember 24-én zárt negyedik pénzügyi negyedévi 17,1 milliós eladásainál - írja a Dow Jones hírügynökség egy belső Samsung forrásra hivatkozva.

Az értékesítési darabszám alapján a Nokia után a világ második legnagyobb mobiltelefon gyártója a Samsung. A cég az idén számottevő mértékben növelte eladásait a telefonjaiban alkalmazott Google operációs rendszer, az Android népszerűségének köszönhetően. 

A Samsung a jövő héten teszi közzé harmadik negyedévi eredmény adatait. A Samsung értékesítési darabszám adatait rendszerint nem hozza nyilvánosságra. 

©

A Strategy Analytics piackutató cég szerint a Samsung az idei első negyedévben 12 millió, a második negyedévben pedig 19 millió okostelefont értékesített. A tavalyi második negyedévben 3 millió darab volt az eladási szám. 

A dél-koreai elektronikai konszern korábban ebben a hónapban 4,0-4,4 ezer milliárd won (3,5-3,9 milliárd dollár) üzleti eredmény előrejelzést tett a harmadik negyedévre, lényegesen magasabbat a 3,3 ezer milliárd won-os elemzői előrejelzéseknél. 

A második negyedévben a konszern távközlési üzletága 13,7 százalékos üzleti eredmény kulcsot ért el, ami elemzői előrejelzések szerint a harmadik negyedévben tovább emelkedett és ennek köszönhetően a harmadik negyedéven első alkalommal a távközlési üzletág adja majd a konszern üzleti eredményének több mint 50 százalékát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Napi merítés

Az iPhone 6 ellen küldené a Samsung a hajlítható telefont

Néhány nappal ezelőtt a gyártó hivatalosan is megerősítette a hírt, hogy nemcsak koncepció, hanem valóban kivitelezés előtt álló terv a Samsung Galaxy Skin, azaz a összehajtható telefon. A megjelenés 2012-ben várható, és az iPhone 6 versenytársának szánják - olvasható a Bírom blogon.

Egyre nagyobb a túlterheltség a kórházakban

Egyre nagyobb a túlterheltség a kórházakban

Két hónap után menesztettek egy egészségügyi főtisztviselőt

Két hónap után menesztettek egy egészségügyi főtisztviselőt

Levélben kérik a legismertebb olasz szótárt, kerüljön ki a puttana a nő szinonimái közül

Levélben kérik a legismertebb olasz szótárt, kerüljön ki a puttana a nő szinonimái közül