szerző:
hvg.hu

A Nokia az október 26-27-én rendezett Nokia Worldön, Londonban mutatja be az első windowsos telefonjait. Az egyik készüléket valószínűleg "Nokia Sun" néven dobják piacra.

A korábbi hírekkel összhangban, miszerint az első WP készülékek még idén megérkeznek Európába, már hivatalos időpont is van a Nokia windowsos telefonjainak premierjére. A Mashable híre szerint a Nokia azt tervezi, hogy több eszközt is bemutatnak. Forrásuk, a Microsoft Windows Phone részleg vezetője, Andy Lees többesszámot használt, és Nokia telefonokról beszélt. Elmondta azt is, hogy nem csupán egy új házba csomagolt Mangoról van szó – bár a Windows Phone 7 okostelefonok mindegyike felettébb hasonlít egymásra hardver-szempontból, hogy a Microsoft előírásainak meg tudjon felelni.

©

Felragyog-e újra a Nokia napja?

A Mon Windows Phone nevű francia online mobilmagazin szerint a Windows-okostelefonra Nokia Sun néven hivatkoznak az Orange telekommunikációs konszern intranetén. Az eddigi szám (Nokia 500) vagy betű-szám (Nokia N8) helyett most kreatív nevet kap a készülék, nyilván abban bíznak, hogy felragyog a Nokia napja. 

A francia lap szerint az okostelefon a Meego N9-hez hasonlít nagyon, ugyanolyan polikarbonát háza van például. A képernyő képátlómérete 3,7 col, a beépített kamera 5 megapixeles felbontású, a beépített memória 16 gigabájt. 1,4 GHz-es csipet építettek bele – ha az adat valós, a Sun az eddigi leggyorsabb Nokia-mobil lesz. Micro SIM-kártyával érkezik, ahogy a Nokia N9 vagy az Apple iPhone 4 és az iPhone 4S. De mindenekelőtt ez lesz az első Nokia-készülék a Microsoft Windows Phone 7.5-tel, azaz a Mangóval.

Nem hibázhatnak

Szüksége is van a cégnek a ráncfelvarrásra – A Nokia 68 millió euró adózás utáni veszteséget jelentett az idei harmadik negyedévről az egy évvel korábbi 529 millió euró nyereség után, mert okostelefon-eladása 39 százalékkal csökkent, a cég bevétele pedig 13 százalékkal mérséklődött.

A finn cég kénytelen volt végrehajtani a februárban bejelentett elbocsátásokat, bizonytalan a Nokiánál dolgozó komáromiak sorsa is.  A cég bejelentette kolozsvári gyárának bezárását, de felülvizsgálják a komáromi üzem tevékenységét is, amit a hvg.hu-nak a Nokia finn központjában úgy kommentáltak, hogy a gyártási tevékenységet folyamatosan Ázsiába telepítik.

A Nokia nem kockáztathatja meg, hogy hibázik, ezért valószínű, hogy nem túl meglepő készülékkel lép piacra. Az okostelefon viszont, ha az adatok helytállóak, az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándék lehet.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Gazdaság

Mélyrepülésben a Nokia, csúcson az Apple

Veszteséges második negyedévről számolt be a finn Nokia, miután 20 százalékkal esett vissza az általa gyártott mobiltelefonok iránti kereslet – írja a Bloomberg. A finn cég az amerikai Apple-lel vívott versenyben maradt le, elsősorban az okostelefonok piacán.

MTI Vállalkozás

Keresik a románok a Nokia utódját

A román kormány új beruházót keres a romániai Kolozs megyébe, ahonnan az év végéig távozni fog a Nokia mobiltelefon-gyártó cég – jelentette be pénteken Emil Boc román miniszterelnök.

hvg.hu Tech

Valami nagy dobásra készülnek az iPhone-konkurensek

A várakozásokkal ellentétben az Apple szupertelefonja, az iPhone 5 helyett csak az iPhone 4S-t jelentették be. Ráadásul komoly kihívók jelentkeztek. A Samsung és a Google „valami naggyal” támadja az Apple-t, és a Nokia napja is újra felragyoghat a kiszivárgott hírek szerint.

MTI Vállalkozás

Felszámolják a Nokia egyik komáromi beszállítóját

Elindult a felszámolása a mintegy 3 milliárd forintnyi adósságot felhalmozott Savcor Komárom Réteggyártó Kft.-nek, amely a nagyrészt a Nokiának beszállító finn Savcor cégcsoporthoz tartozik – írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

MTI Tech

A Nokia vezeti is a piacot, meg nem is

A finn Nokia mobiltelefon gyártó vállalat a második negyedévben értékesített darabszámban megvédte vezető pozícióját a mobiltelefon piacon, de piaci részesedése csökken - közölte csütörtökön a Gartner piackutató vállalat.

MTI Gazdaság

Veszteséget jelentett a Nokia

A Nokia 68 millió euró adózás utáni veszteséget jelentett az idei harmadik negyedévről az egy évvel korábbi 529 millió euró nyereség után, mert okostelefon-eladása 39 százalékkal csökkent, a cég bevétele pedig 13 százalékkal mérséklődött.

Vajna Tímea sokat örökölt, de egyedül nem rendelkezhet a vagyonról

Vajna Tímea sokat örökölt, de egyedül nem rendelkezhet a vagyonról

Fejbe rúgott egy alvó fiút egy felügyelő a nagykanizsai javítóintézetben

Fejbe rúgott egy alvó fiút egy felügyelő a nagykanizsai javítóintézetben

Orbán nem szeretne női biztosjelöltet megnevezni

Orbán nem szeretne női biztosjelöltet megnevezni

Tőkét emel leányvállalatában a Mátrai Erőmű Zrt.

Tőkét emel leányvállalatában a Mátrai Erőmű Zrt.

Megérkezett a teljesen új Toyota Yaris

Megérkezett a teljesen új Toyota Yaris

Okosrózsafüzért dobott piacra a Vatikán

Okosrózsafüzért dobott piacra a Vatikán