szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bő két hónappal Steve Jobs halála után tetemes áron, 1,59 millió dollárért kelt el az Apple technológiai cég alapító szerződése a Sotheby's árverésén.

Tetemes összeget, 1,59 millió dollárt adtak az Apple háromoldalas, írógéppel készült alapítóm szerződéséért, amely 1976. április 1-jén született, és a Sotheby's aukciós ház előzetesen 100-150 ezer dollárra taksálta értékét. Az interneten és telefonon zajló liciten hat érdeklődő volt versenyben, az irat végül Eduardo Cisneros, a nevét viselő cég elnöke birtokába került. Az alapító szerződés és vele együtt több más dokumentum és könyv eladójának kilétét nem hozták nyilvánosságra.

©

A szerződés Steven P. Jobs aláírása mellett a technológiai guru barátja, Steve Wozniak, valamint Ronald Wayne rangidős partner kézjegyét is magán viseli. Utóbbi mindössze 11 nappal az aláírás után kiszállt a vállalkozásból, az erről szóló papírok szintén a Sotheby's kínálatában szerepeltek. Wayne részesedése 10 százalék volt, 800, majd további 1500 dollárt fizettek neki, amikor kivált. Ma hozzávetőleg kétmilliárd dollárt érne a része.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!