szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Pekingben bejegyzett honlapokon, közöttük a Twitter kínai megfelelőjének számító Sina.com oldalon mikroblogot indító felhasználóknak a jövőben valódi nevükkel kell azonosítani magukat - közölte pénteken a pekingi önkormányzat hivatalos honlapja.

A mikroblogokat gyanakvással figyeli a kínai hatalom; aggodalmát elsősorban az táplálja, hogy azok ellenőrizetlen információk közvetítésére használhatók. A Sina.com nevű portált, amelyen már több mint 250 millió fiókot nyitottak, a 2009 júliusában kitört urumcsi lázadásokat követően blokkolta a kínai kormány. 

Egy novemberi adat szerint az ázsiai országban összesen 300 millióra becsülhető a mikroblog-szolgáltatást igénybe vevők száma.

A kínai hatóságok a múlt hónapban indítottak kampányt a "hamis információk" terjedése ellen, és ennek keretében szigorúbban ellenőrzik a mikroblogokat, remélve, hogy ki tudják szűrni a világhálón terjedő, a kormányra nézve kritikus megjegyzéseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem a köhögés a koronavírus-fertőzöttség leggyakoribb tünete

Nem a köhögés a koronavírus-fertőzöttség leggyakoribb tünete

Több ezer PlayStation 5-öt vásárolhattak fel, hogy aztán méregdrágán eladják

Több ezer PlayStation 5-öt vásárolhattak fel, hogy aztán méregdrágán eladják

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár