szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az előzetesen megemelt sávban, annak is a legmagasabb pontján határozta meg részvényének nyitóértékét a Facebook.

Összesen 421 233 615 részvénnyel kezdődik meg ma az utóbbi idők legjobban várt tőzsdére lépése. A Facebook 38 dollárban határozta meg a papírok kezdőárát, a részvénykibocsátás teljes értéke így 16 milliárd dollár. Ez az internetes cégek történetében az eddigi legnagyobb értékű tőzsdére lépés.

A Facebook néhány nappal a tőzsédre lépés előtt döntött a 34-38 dolláros közti kezdőérték mellett - a korábbi 28-35 dolláros helyett - a befektetői roadshow-n tapasztalt fokozott érdeklődés miatt.

A kiemelkedő érdeklődés valószínűleg fennmarad a következő néhány napban, de ez nem feltétlen csak erősödést jelent: a közösségi oldal első tőzsdén töltött hetei óriási hullámzást hozhatnak. Aki Facebook-részvény beszerzésén gondolkozik, korábbi cikkünkből megtudhatja, milyen tényezőket érdemes mérlegelni a részvényvásárlás előtt. Másik korábbi anyagunkból pedig az is kiderül, hogy mit hozhat a tőzsdére lépés az oldal felhasználóinak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!