szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Leap Motion nevű cég látványos, mozgásérzékelésre alapuló számítógép-irányítási megoldással állt elő, amely a tervek szerint lecserélheti a gépekhez használt egereket.

A Leap úgy reformálhatja meg a számítógépek vezérlését, hogy maguknak a gépek gyártóinak nem is kell semmin változtatniuk. A Leap ugyanis bármelyik géphez, akár pc-hez, akár Mac-hez használható lesz, csupán egy szabad USB port, valamint a cég által kiadott szoftver telepítése kell hozzá.

Az újdonság hasonlít a Microsoft Kinectjéhez, csak annyiban tér el tőle, hogy - a gyártó állítása szerint - kétszázszor pontosabb, így jóval finomabb mozgásokat is képes érzékelni. A felhasználó úgy érezheti magát, mint Tom Cruise a Különvélemény című film egyes jeleneteiben.

Az egyelőre hihetetlennek, egyúttal ígéretesnek tűnő Leap árában is különleges: a már előrendelhető eszközért 70 dollárt kérnek, ami még itthonra szállítással együtt is csak 83 dollárig emelkedik. A gyártó ígérete szerint idén decemberben vagy jövő januárban kezdik meg a megrendelések teljesítését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!