szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Üzleti titkok megszerzésére is alkalmas üzletté nőtte ki magát a nagyobb cégek elgépelt domainjeinek megszerzése. A kártérítési perek pedig már millió dollárig is elértek.

A Lioconda Law Group ügyvédi iroda 1 millió dollárra perelt egy Artur Kenzie nevű férfit, akit azzal vádol, hogy saját használatra az iroda domain nevének elírt változatát regisztráltatta, méghozzá azzal a szándékkal, hogy eltérítse az ügyvédeknek szóló e-mail üzeneteket - írja a domainABC.hu.

Kenzie idén január 19-én kezdte el használni a GiocondoLaw.com domaint, amely mindössze egy betűvel tér el az eredeti GiocondaLaw.com domain névtől. A vádirat szerint Kenzie nem csak ezt az egy jogsértőnek vélt nevet regisztráltatta, hanem a McDonald's, a MasterCard, a NewsCorp és a McAfee vállalatok domain neveinek elgépelt változatát is.

Az ügy részleteit elolvashatja a domainABC.hu-n.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!