szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Telekom egy ügyfél halála után kért kötbért családjától, mert azok a hűségidő lejárta előtt szerették volna megszüntetni az értelmét vesztett előfizetést. Az atlatszo.hu több szolgáltatónál is megvizsgálta, mi történik akkor, ha az előfizető halála miatt szűnik meg a szerződés, kell-e fizetni utána, és ha igen, kinek.

„Sajnálattal vettük tudomásul, hogy fel kívánja mondani (…) előfizetői szerződését” – ezzel a mondattal indul a Magyar Telekom birtokunkba került levele, amely abból az apropóból született, hogy az érintett előfizető 2012. május végén elhunyt – írja az atlatszo.hu. A családtagok a T-Home ügyfélszolgálatán helyben kifizettek kicsivel több mint 10 ezer forintot a bejelentésért és kaptak egy levelet, amelyben arról értesítették őket, hogy amennyiben érvényes hűség- vagy határozott idejű szerződése volt az ügyfélnek, kötbért kell fizetni.

Az oldal cikkéből kiderült: a megkérdezett szolgáltatók közül lényegében mindegyik eltekint a szolgáltatás idő előtti megszűnése miatt kifizetendő díjaktól, a rokonokat tehát nem terheli anyagi felelősség, de a szolgáltatók az apróbb részletekben mégis eltérően kezelik az ilyen helyzeteket. A Magyar Telekom, a UPC, a Digi és a Vodafone részletes válaszait elolvashatja az atlatszo.hu cikkében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Kétszer egymás után is lezúzta a méregdrága luxusjacht a dokkot

Videó: Kétszer egymás után is lezúzta a méregdrága luxusjacht a dokkot

Gáspár Evelin és a meztelen képek: a személyestől a közügyig

Gáspár Evelin és a meztelen képek: a személyestől a közügyig

Egy lyuk miatt öt napig tartó szigetelés kezdődött a Nemzetközi Űrállomáson

Egy lyuk miatt öt napig tartó szigetelés kezdődött a Nemzetközi Űrállomáson