szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hosszú és lényegében semmilyen eredménnyel nem záruló, nagyvállalati körben különösen népszerű megbeszélések, multis szaknyelven meetingek miatt tart ott a korábban jól teljesítő HTC mobilgyártó, ahol tart – véli a cég meglehetősen határozottan fogalmazó vezérigazgatója.

"Számoljanak le a bürokráciával" – megbeszélések helyett munkát javasolt alkalmazottainak Peter Chou HTC-vezérigazgató abban az e-mailben, amit a Bloomberg információi szerint cég összes munkatársa megkapott. A HTC szóvivője megerősítette a levélről szóló értesülést.

Peter Chou azt írta, rengeteg hosszúra nyújtott megbeszélés van a cégnél, de "döntés, stratégiai irány és a lépéskényszer érzete nélkül". A vezérigazgató szerint a HTC alkalmazottai hiába is döntenek végül valamiről, "vagy nem csinálják meg, vagy rosszul csinálják".
Szétestek
Az androidos mezőny egykori legjobbja, a HTC készülékei és részvényei iránt már rég nem akkora a kereslet, mint egy, két vagy akár három éve. A tajvani okosmobilgyártó az idei második negyedévben 3 milliárd dolláros bevétel mellett 247,7 milliós nyereséget ért el, ami bár negyedéves szinten javulás, éves szinten viszont nem túl jó eredmény: nemhogy nem sikerült elérni a tavaly ilyenkori nyereséget, annak csupán a fele jött össze.

Romló eredményei miatt, Tajvan legnagyobb exportőreként, a HTC hamarosan állami segítéget is kaphat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bezárták a Szent István-bazilikát, mert többen koronavírusosak lettek

Bezárták a Szent István-bazilikát, mert többen koronavírusosak lettek

Válság? Egy évtizede nem keltek el ilyen gyorsan a Pest megyei családi házak, mint most

Válság? Egy évtizede nem keltek el ilyen gyorsan a Pest megyei családi házak, mint most

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái