szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Reneszánszukat élik azok a játékklasszikusok, amelyeken egy generáció nőtt fel, valamikor a 80-as években. Most már okostelefonokon is elérhetjük ezeket az „old school” játékokat.

Augusztus végén az Atari és a Microsoft együttműködésének köszönhetően elindult az Atari Arcade portál, ahol régi játékklasszikusok HTML5-ben újraírt változatai friss grafikával, új funkciókkal és játékmenettel érhetők el a látogatók számára, ráadásul integrálva vannak a legnépszerűbb közösségi oldalak, a Facebook és a Twitter is. Az Atari Arcade-ot ugyan az Internet Explorerre optimalizálták, de azért jól működik más böngészőkön is.

És ismét némi nosztalgia: az Activision most mind iOS-re, mind Androidra megjelentetett egy óriási játékszettet Activision Anthology néven: 45 alkalmazás a 80-as évekből. Kabbom!, Pitfall!, RiverRaid – szívet melengető címek. Itt az idő, hogy okostelefonunkon is kipróbáljuk ezeket, az egykor az Atari 2600-as játékkonzolján játszott játékokat. Talán ráérzünk arra, mi is jelentette a vonzerejüket.

Az androidos játékantológiáról ezen az oldalon,  míg az iOS-esről itt találhat további információkat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A PayPal-maffia feje - Elon Musk életútja, 5. rész

A PayPal-maffia feje - Elon Musk életútja, 5. rész

Nem volt elég biztonságos az étel, egy ideig nem üzemelt a Theo Papa

Nem volt elég biztonságos az étel, egy ideig nem üzemelt a Theo Papa

Rátóti Zoltán a Színművészeti átalakításáról: „Nem a vérengzés a cél”

Rátóti Zoltán a Színművészeti átalakításáról: „Nem a vérengzés a cél”