szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nyelvtudás sajnos nincs túl magas színvonalon nálunk, így sokan felirattal nézik a nem szinkronizált filmeket (igaz, ez is egyfajta nyelvgyakorlás). Megmutatjuk, hogyan szerezhetünk be igazán egyszerűen feliratokat filmjeinkhez.

Ha már letöltöttünk egy nem magyar nyelvű filmet (természetesen kizárólag saját célra, ez ugyanis nem illegális Magyarországon), már csak feliratot kell hozzá keresnünk. Ebben több weboldal is a segítségünkre siet, azonban keresve is nehéz volna egyszerűbb megoldást találni annál, mint amit a MovieBeem kínál.

Az oldalra fellépve először az All felirat melletti nyílra kell kattintanunk, majd a meglehetősen halvány betűket tartalmazó listából kell kiválasztanunk a felirat nyelvét (ahogy ráállunk az egérrel valamelyik feliratra, az azonnal jőól láthatóvá válik). Talán nem tévedünk nagyot, ha feltételezzük, hogy nálunk a legtöbben a Hungarian opcióra fognak voksolni.

A következő lépésben válasszuk ki azt a filmet, amelyikhez feliratot keresünk (például a Total Commanderben), majd a fogd és dobd módszerrel tegyük rá a Moviebeem ablak középső részén lévő szimbólumra (lefelé mutató nyíl). Azonnal megindul a felirat keresése a szolgáltatás mögött álló hatalmas adatbázisból. Egyébként ha nem választunk ki nyelvet, akkor kiderül, hány nyelven áll rendelkezésre felirat.

Nem kell soká várni, hogy megkapjuk az eredményt, azaz egy download feliratot. Erre kattintva eldönthetjük, hova mentjük le a film feliratát – természetesen a legjobb, ha közvetlenül a film mellétesszük, hogy a médialejátszók is elboldoguljanak majd vele. Hát lehet ennél egyszerűbben?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tervekkel nagyon jól áll a klímasemlegességet megcélzó EU, pénzzel már kevésbé

Tervekkel nagyon jól áll a klímasemlegességet megcélzó EU, pénzzel már kevésbé

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Egy kézikönyvvel veszi fel a harcot a koronavírus ellen a turisztikai ügynökség a hotelekben

Egy kézikönyvvel veszi fel a harcot a koronavírus ellen a turisztikai ügynökség a hotelekben