szerző:
hvg.hu

Az XDA közösség egyik felhasználója talált egy hibát, melyet kihasználva pofonegyszerűen hozzá lehet férni többek között a Samsung két aktuálisan legfontosabb telefonjainak fizikai memóriájához.

A Samsung Galaxy S II és III, a Samsung Note II és a Meizu MX készülékek rootolására használható az az XDA fejlesztői fórum egyik, alephazin nevű felhasználója által talált hiba, melyet a kártékony alkalmazások is könnyen kiaknázhatnak, így hozzáférhetnek a mobilok memóriájához, azon pedig akár az operációs rendszer magját jelentő kernelhez is.

Bár az angol nyelvű fórumban leírt módszer nagyon egyszerű, egy átlagfelhasználó nem tud vele mit kezdeni, a fejleszésben kicsit jártasabbak azonban már tudják használni.

A fórumozó szerint a Samsung már tud a problémáról, így néhány héten belül alighanem javítócsomag érkezik majd az érintett mobilokra, a Galaxy S III-ra például az érkező prémium frissítés részeként.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!