szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mintha csak a uTorrentből és a Chrome-ból gyúrták volna össze a kis helyigényű, ingyenes Torchot – érdemes kipróbálni.

A mindössze 1,1 MB-os Torch külleme igencsak emlékeztet a Google böngészőjére, azonban a Chrome-nál, illetve az egyszerű böngészésnél messze többet kínál.

A letöltése után az exe fájlra kattintva telepíthetjük, és még az installálás során megadhatjuk, hogy alapértelmezett böngészőnek szeretnénk-e megtenni avagy sem. A telepítés alatt – a korábban megadott nyelven – elolvashatjuk, mit is kínál ez a böngésző, miért is oly különleges.

Az indítása után a Chrome-ra emlékeztető felület fogad, azonban jobbra felül három „új” gomb jelzi, itt valami másról is szó van, mint az egyszerű böngészés. Ha valamilyen videómegosztó oldalon vagyunk (pl. YouTube, Vimeo), és megtetszik az éppen nézett filmecske, egyszerűen kattintsunk a Video gombra és már töltődik is le a gépünkre a videó. Ha a Share-re kattintunk, megoszthatjuk szörfözésünk eredményét akár a Facebookon, akár a Twitteren.

A legérdekesebb azonban a Torrent gomb, ha ugyanis erre kattintunk, megnyílik a böngésző beépített torrent kliense, amelyet pontosan úgy használhatunk, mint önálló társait, éppen úgy menedzselhetjük a torrentfájlok letöltését, mint ez utóbbiakkal.

Aki tehát szereti a böngészése közben talált videókat, filmeket stb. letölteni, mindenképpen tegyen egy próbát ezzel a browserrel, amely – a sebességét tekintve – böngészőnek sem utolsó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jön a vécépapírból készült koronavírus-bélyeg

Jön a vécépapírból készült koronavírus-bélyeg

Rájöttek végre a kutatók, miért tudott ilyen gyorsan elterjedni a koronavírus

Rájöttek végre a kutatók, miért tudott ilyen gyorsan elterjedni a koronavírus

Testvérharc: elektromos és benzines Mazdákat eresztettünk egymásnak

Testvérharc: elektromos és benzines Mazdákat eresztettünk egymásnak