szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A több sajtóértesülés szerint is pár tucat dolláros iPhone hírét cáfolta az Apple marketinges vezetője. Olcsóbb iPhone lehet, de olcsó nem lesz.

A Bloomberg névtelen forrása szerint a „valamikor 2013 végén” megjelenő olcsó iPhone árát 99 és 149 dollár közé lövik be, ami átszámolva és adókkal megtoldva is sokak által megfizethető alternatívát jelentene Magyarországon is. A túlzott reménykedés előtt azonban érdemes odafigyelni Phil Schiller marketingért felelős alelnök szavaira is, aki a Shanghai Evening News-nak adott interjúban úgy fogalmazott: az olcsó okosmobilok sosem jelenthetik az Apple jövőjét - utalva ezzel azokra a számolgatásokra, melyek szerint a cégnek megérné fenntartani egy bástyát az olcsó szegmensben is.

Mindazonáltal Schiller véletlenül sem állította, hogy nem lehet a jelenleginél olcsóbb iPhone. Ez hasonló forgatókönyvet vetíthet előre, mint ami a táblagépek terén megtörtént: bár valóban megjelent a kisebb, olcsóbb iPad, a mini verzió egy nagyságrenddel többe kerül, mint a szintén 7 colos pályán mozgó Nexus 7 vagy Kindle Fire HD.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pár év múlva gyűrű formájú hotel nyílhat az űrben

Pár év múlva gyűrű formájú hotel nyílhat az űrben

Látványos PowerPoint prezentáció készülhet egy egyszerű dokumentumból

Látványos PowerPoint prezentáció készülhet egy egyszerű dokumentumból

Család és üzlet: teszten a Lenovo két új táblagépe

Család és üzlet: teszten a Lenovo két új táblagépe