szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A karácsonyi hajrá után január utolsó előtti hetében is csökkentek a konzoleladások. A toplistát ezúttal is a Nintendo 3D-s gépe vezeti.

Az otthoni konzolok eladását továbbra is magasan vezeti a Sony PlayStation 3, közel 10 százalékos csökkenés mellett is 100 ezernél többet adott el belőle a február 20-án egy PS témájú komolyabb bejelentésre készülő gyártó - derül ki a VGChartz január 20-26. közti eladásokat mutató toplistájából. A második helyen az Xbox áll, a harmadikon pedig a kifejezetten gyengén teljesítő új Nintendo-gép, a WiiU, amiből csak egy kicsit adtak el többet, mint a kifutóban lévő Wii-ből.

©

A kézikonzolok terén - ahogy az összevont listát nézve is - a Nintendo 3DS-e vezet, nem is kicsit. Második helyen érdekes módon a Sony korábbi kézi gépe, a PSP áll, tőle nem sokkal lemaradva az komoly hardver és néhány érdekes cím ellenére is egyelőre a parkolóban álló PS Vita.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!