szerző:
hvg.hu

A karácsonyi hajrá után január utolsó előtti hetében is csökkentek a konzoleladások. A toplistát ezúttal is a Nintendo 3D-s gépe vezeti.

Az otthoni konzolok eladását továbbra is magasan vezeti a Sony PlayStation 3, közel 10 százalékos csökkenés mellett is 100 ezernél többet adott el belőle a február 20-án egy PS témájú komolyabb bejelentésre készülő gyártó - derül ki a VGChartz január 20-26. közti eladásokat mutató toplistájából. A második helyen az Xbox áll, a harmadikon pedig a kifejezetten gyengén teljesítő új Nintendo-gép, a WiiU, amiből csak egy kicsit adtak el többet, mint a kifutóban lévő Wii-ből.

©

A kézikonzolok terén - ahogy az összevont listát nézve is - a Nintendo 3DS-e vezet, nem is kicsit. Második helyen érdekes módon a Sony korábbi kézi gépe, a PSP áll, tőle nem sokkal lemaradva az komoly hardver és néhány érdekes cím ellenére is egyelőre a parkolóban álló PS Vita.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!