szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemzetközi mobilpiac fejlődése magyar fejlesztőcégek számára is kiugrási lehetőséget jelenthet. Számos ígéretes hazai műhely van, de ezek csak külső finanszírozás bevonásával tudnának a nagyok közé lépni. Erre a problémára keres megoldást a Smartmobil ’13 konferencia, melynek célja, hogy felhelyezze Budapestet a mobiltechnológia és a startup tőkepiac világtérképére.

Az idén már negyedik alkalommal rendezett Smartmobil szakmai konferencia rövid idő alatt Magyarország legnagyobb mobiltechnológiai rendezvényévé nőtte ki magát. A Smartmobil szervezői 2013-ban azonban még magasabbra helyezik a lécet azzal, hogy Közép-Kelet-Európában elsőként rendeznek a mobil szegmensre fókuszáló startup seregszemlét.

„Az idei rendezvény kimondott célja, hogy Budapest bekerüljön a mobiltechnológia és a startup tőkepiac nemzetközi vérkeringésébe. Ennek érdekében a konferencia keretében rendezünk egy befektetői szekciót, melyen jelentős nemzetközi és hazai kockázati tőkealap-kezelő cégek képviselői vesznek majd részt. Számos meghatározó seed és kockázatitőke-befektető cég képviselteti magát Magyarországról, míg nemzetközi viszonylatban olyan befektetői csoportok érkeznek, mint a Startup Sauna, a Hack Fwd, a Credo Ventures, a High-Tech Gründerfond, az Almaz Capital vagy a Balderton Capital. A magyar fejlesztőkben hatalmas a potenciál, és reményeink szerint a hazai mobilpiac szereplői rengeteget tudnak majd profitálni ebből a lehetőségből, ami az egész iparág hazai fejlődését előrelendítheti” – mondta Dobó Mátyás „Doransky”, a Smartmobil konferencia szervezője.

A befektetői mellett lesz fejlesztői szekció is, melynek elsődleges célja az, hogy minél több hazai fejlesztőműhely meg tudja mutatni magát. A magyarországi technológiai innováció piacából már eddig is több, jelentős sikereket felmutató vállalkozás nőtte ki magát, és a „nagy elődök” tapasztalataiból is rengeteget meríthetnek az induló vállalkozások. A Smartmobil ’13 ezt elősegítve egy asztalhoz ülteti a négy legsikeresebb hazai startup cég, az NNG, a LogMeIn, a Prezi és a Ustream alapítóit is.

A startup tematikán kívül természetesen a mobiltechnológia területének minden egyéb szegmenséről is szó lesz a konferencián. Az ágazat iránt érdeklődők sok nemzetközi előadáson vehetnek részt, melyek keretében konkrét esettanulmányokról, adatokról és használható gyakorlati tapasztalatokról esik majd szó. Olyan világhírű szakemberek tartanak majd előadást, mint Damien Perillat, a PayPal regionális vezetője, vagy a felhasználóiélmény-fejlesztés meghatározó szaktekintélye Sabine Storm az UsTwo képviseletében, illetve Heiko Behrens, a Beamapp alapítója.

Az előadások mellett díjátadók, eredményhirdetések is lesznek: a Smartmobilon derül ki, hogy ki nyerte a HVG Smartgame játékát, illetve a Sanoma által támogatott Év alkalmazása díjat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sírtak a cigánymuzsikusok hegedűi az Emmi előtt

Sírtak a cigánymuzsikusok hegedűi az Emmi előtt

Downsizing, mint aktivizmus - hogyan alkalmazkodhatunk a bolygónk igényeihez?

Downsizing, mint aktivizmus - hogyan alkalmazkodhatunk a bolygónk igényeihez?

Lövöldözés volt Nigériában, húsz ember is meghalhatott

Lövöldözés volt Nigériában, húsz ember is meghalhatott