szerző:
hvg.hu

A nemzetközi mobilpiac fejlődése magyar fejlesztőcégek számára is kiugrási lehetőséget jelenthet. Számos ígéretes hazai műhely van, de ezek csak külső finanszírozás bevonásával tudnának a nagyok közé lépni. Erre a problémára keres megoldást a Smartmobil ’13 konferencia, melynek célja, hogy felhelyezze Budapestet a mobiltechnológia és a startup tőkepiac világtérképére.

Az idén már negyedik alkalommal rendezett Smartmobil szakmai konferencia rövid idő alatt Magyarország legnagyobb mobiltechnológiai rendezvényévé nőtte ki magát. A Smartmobil szervezői 2013-ban azonban még magasabbra helyezik a lécet azzal, hogy Közép-Kelet-Európában elsőként rendeznek a mobil szegmensre fókuszáló startup seregszemlét.

„Az idei rendezvény kimondott célja, hogy Budapest bekerüljön a mobiltechnológia és a startup tőkepiac nemzetközi vérkeringésébe. Ennek érdekében a konferencia keretében rendezünk egy befektetői szekciót, melyen jelentős nemzetközi és hazai kockázati tőkealap-kezelő cégek képviselői vesznek majd részt. Számos meghatározó seed és kockázatitőke-befektető cég képviselteti magát Magyarországról, míg nemzetközi viszonylatban olyan befektetői csoportok érkeznek, mint a Startup Sauna, a Hack Fwd, a Credo Ventures, a High-Tech Gründerfond, az Almaz Capital vagy a Balderton Capital. A magyar fejlesztőkben hatalmas a potenciál, és reményeink szerint a hazai mobilpiac szereplői rengeteget tudnak majd profitálni ebből a lehetőségből, ami az egész iparág hazai fejlődését előrelendítheti” – mondta Dobó Mátyás „Doransky”, a Smartmobil konferencia szervezője.

A befektetői mellett lesz fejlesztői szekció is, melynek elsődleges célja az, hogy minél több hazai fejlesztőműhely meg tudja mutatni magát. A magyarországi technológiai innováció piacából már eddig is több, jelentős sikereket felmutató vállalkozás nőtte ki magát, és a „nagy elődök” tapasztalataiból is rengeteget meríthetnek az induló vállalkozások. A Smartmobil ’13 ezt elősegítve egy asztalhoz ülteti a négy legsikeresebb hazai startup cég, az NNG, a LogMeIn, a Prezi és a Ustream alapítóit is.

A startup tematikán kívül természetesen a mobiltechnológia területének minden egyéb szegmenséről is szó lesz a konferencián. Az ágazat iránt érdeklődők sok nemzetközi előadáson vehetnek részt, melyek keretében konkrét esettanulmányokról, adatokról és használható gyakorlati tapasztalatokról esik majd szó. Olyan világhírű szakemberek tartanak majd előadást, mint Damien Perillat, a PayPal regionális vezetője, vagy a felhasználóiélmény-fejlesztés meghatározó szaktekintélye Sabine Storm az UsTwo képviseletében, illetve Heiko Behrens, a Beamapp alapítója.

Az előadások mellett díjátadók, eredményhirdetések is lesznek: a Smartmobilon derül ki, hogy ki nyerte a HVG Smartgame játékát, illetve a Sanoma által támogatott Év alkalmazása díjat.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Szolgálatba állnak a magyar nem mentőhelikopter mentőhelikopterek

Szolgálatba állnak a magyar nem mentőhelikopter mentőhelikopterek

Sokkoló képeket készítettek az állatvédők, hogy megmutassák, milyen nagy a baj a tengerekben

Sokkoló képeket készítettek az állatvédők, hogy megmutassák, milyen nagy a baj a tengerekben

Egy ábra arról, mennyire keveset keresnek a magyarok

Egy ábra arról, mennyire keveset keresnek a magyarok

Ólomszennyezett a csapvíz a gazdagréti általános iskolában

Ólomszennyezett a csapvíz a gazdagréti általános iskolában

Fotókon az M5-ösön történt komoly baleset

Fotókon az M5-ösön történt komoly baleset

Csodatévő Szent Mikrós: fake news a konyhaasztalon (videó)

Csodatévő Szent Mikrós: fake news a konyhaasztalon (videó)