szerző:
hvg.hu

A vizuális megújulás mellett funkcionális apróság is változhat a Facebookon: a Wall Street Journal értesülése szerint jönnek a #hashtagek.

A hashtag névre hallgató címkézési rendszert a Twitter emelte a modern webes köztudatba. Bár a kettős kereszt + kulcsszó felépítésű témamegjelölést természetesen bármilyen szöveges felületen, így például Facebookon is használhatja bárki, a Wall Street Journal úgy értesült, hogy az egymilliárdos közösségi oldal hamarosan rendszerszinten is támogatja majd a dolgot.

A hashtag lényege pontosan ugyanaz, mint bármelyik címkézésé: rákattintva az adott témához besorolt megosztásokat láthatjuk egy helyre gyűjtve. Ennek egyébként egyre nagyobb szükségét látja a Facebook, ahol egyre több, viszonylag rendszerezetlen információ termelődik minden egyes nap.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!