szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két amerikai távközlési cég, az AT&T és a Verizon közös vételi ajánlatot nyújthat be hamarosan a Vodafone csoportra, a megaüzlet részeként a brit mobilszolgáltató összes érdekeltsége amerikai kézbe kerülne – írja a HWSW. Korábbi értelések szerint a Voda a Verizonnal egyesülne.

Az elmúlt évtized legnagyobb akvizíciós üzlete valósulhat meg, ha igaznak bizonyulnak azok a Financial Times egyik hivatalos blogjában ma megjelent pletykák, melyek szerint a két legnagyobb amerikai távközlési cég, az AT&T és a Verizon közös vételi ajánlatot nyújthat be a teljes Vodafone csoportra – írja a HWSW. A lap által idézett blog "általában megbízható forrásokra" hivatkozva közli, a tárgyalások jelenleg is folynak az érintettek közt, a két amerikai cég pedig összességében a jelenlegi részvényárfolyamhoz képest 40 százaléknyi prémiumot fizetne a papírokért. Ez végeredményben legalább 245 milliárd dollárt jelent.

A Vodafone-ról a Sunday Times nemrég azt írta: a cég eladná a Verizon Wireless-ben lévő részesedését a Verizonnak, a Bloomberg pedig úgy tudja, hogy egyesíthetik a Vodafone-t és a Verizont.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gémesi György: 100 milliárd forintot vontak ki az önkormányzati rendszerből, politikai döntést hoztak

Gémesi György: 100 milliárd forintot vontak ki az önkormányzati rendszerből, politikai döntést hoztak

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Az utazás már sohasem lesz a régi az Airbnb vezetője szerint

Az utazás már sohasem lesz a régi az Airbnb vezetője szerint