szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Agresszív üzemmódba kapcsolt a Yahoo!, a Tumblr felvásárlása mellett bejelentették az alaposan megújult Flickr-t, ahol ezután közel 1 terabájtnyi ingyenes hely áll majd a felhasználók rendelkezésére. Az átlagfelhasználók számára ez tulajdonképpen beláthatatlan, de még a profi fotósoknak is bőséges.

"Az összes képeteket akarjuk" – jelentette be Adam Cahan Yahoo!-alelnök azon a sajtóeseményen, melyen kiderült: a cég alaposan újragondolta a tulajdonában lévő Flickr képmegosztót. A vizuális megújulás egyebek mellett új profiloldalakat jelent a felhasználóknak, de ami ennél is fontosabb, az eddiginél jóval nagyobb, 1 terabájtos (egészen pontosan 1000 gigabájtos) szabad helyet a fényképeknek. Ez 6,5 megapixeles képek esetében 537 ezerre, de még 16 megapixeles fotók esetén is 218 ezerre elég. Az átlagfelhasználók számára a hely valószínűleg sok-sok évre elegendő.

A Yahoo! a hatalmas tárhely bejelentésével egyszerre nyitott harcot a szintén a fotókra koncentráló Facebookkal – azon belül kiemelten a képmegosztás terén jeleskedő Instagrammal – és a Google+-szal szemben is. (A Google éppen múlt héten jelentette be, hogy ezután 15 gigányi összevont tárhelyet kínálnak a leveleknek és a képeknek.)

A Flickr Pro megszűnik, de továbbra is lesz mód extrák igénylésére. A reklámentesség évi 49 dollárba kerül, akinek pedig nem a reklámokkal van baja, hanem a tárhely kevés, az évi 499 dollárért megduplázhatja az 1 terát.

A Flickr új profiloldala

Marissa Mayer tavaly júliusban igazolt át a Google-től a szebb napokat is megélt Yahoo!-hoz. Azóta felrázta a céget, legutóbbi ilyen lépésként a Tumblr 1,1 milliárd dolláros felvásárlását említhetjük, erről hétvégén döntött a vállalat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!