szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Központi Statisztikai Hivatal, a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár és a Wikimédia Magyarország Egyesület a Statisztika Nemzetközi Éve alkalmából statisztikai szócikkíró versenyt hirdet. A legjobbak informatikai eszközöket és ajándékcsomagot kapnak.

A KSH versenyén a kijelölt időszak alatt írt vagy jelentősen bővített, statisztikai és demográfiai témájú szócikkek indulnak. Pályázni lehet a felsorolt területekről, illetve múltjukról szóló átfogó cikkekkel; módszertani vagy fontos fogalmakat tisztázó írásokkal; magyar és nemzetközi folyóiratok, alapművek bemutatásával; hazai és nemzetközi intézmények, szervezetek leírásával; kiemelkedő társadalomtudósok, szakemberek, intézményvezetők életét és munkásságát bemutató; illetve egyéb, a témákba vágó szövegekkel.

A pályázatokat május 1. és június 30. között várják. A pályázni kívánók számára a verseny időszakára a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár ingyenes kutatási lehetőséget biztosít.

Az I–II. helyezettek közelebbről nem meghatározott informatikai eszközt, a III. helyezettek wikipédiás ajándékcsomagot kapnak. Ezenfelül valamennyi díjazott egyéves ingyenes beiratkozást kap a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtártól.

A versenyről, azon belül a jelentkezés módjáról stílusosan egy Wikipédia-szócikkben olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiképeztek több mint kéttucat önkéntest, de a kórházak egyelőre nem fogadják őket

Kiképeztek több mint kéttucat önkéntest, de a kórházak egyelőre nem fogadják őket

Okoswifi vs. gyakorlatlan, ámde gyanakvó tesztelők – 1:0

Okoswifi vs. gyakorlatlan, ámde gyanakvó tesztelők – 1:0

 Valószínűleg ön is rossz hőfokon mossa a ruháit

Valószínűleg ön is rossz hőfokon mossa a ruháit