szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan készíthetünk „igazi” DVD lemezt a számítógépünkön lévő avi fájlokból.

Ma már sokak gépén sorakoznak mozifilmek avi formátumban, csakhogy ezzel a kiterjesztéssel mit sem tud kezdeni egy asztali DVD-lejtászó. Akkor viszont mit tegyen az, aki ilyenen szeretné megnézni az említett filmeket? Próbálja ki például a DVD Styler nevű programot, amely minden segítséget megad ahhoz, hogy profi kinézetű DVD-ket készítsünk.

A program innen tölthető le, és a szokott módon, az exe fájlra kattintva telepíthető.

Az installálása után akár azonnal indulhat is (ha így adtuk meg), és első lépésben nyelvet kell választanunk. Ezek között a magyar is megtalálható. Először az Új projekt indítását kell engedélyeznünk, majd a megjelenő ablakban jó pár beállítást tehetünk a majdani DVD-vel kapcsolatban.

Akár menüt is készíthetünk a DVD-hez, hiszen ettől lesz igazán profi a megjelenése – ebben hátterek, sablonok, gombok tucatjai segítenek, így a menü megjelenésének csupán a fantáziánk szab határt.

Persze az se ijedjen meg, aki csak úgy egy „sima” DVD-t készítene, ezzel a programmal azt is megteheti. A zöld pluszjelre kattintva vagy a fogd és dobd módszerrel adhatja meg a programnak az átalakítandó fájlt. Most egy kis türelemre lesz szükség, ugyanis géptől függően egy darabig ezzel elszöszöl a szoftver.

Ha elkészült, akkor balról a harmadik ikonra kattintva menthetjük el művünket, de persze azonnal DVD-re is írhatjuk a DVD írása gombbal (balról az ötödik ikon, vagy F9-es billentyű), de persze csak akkor, ha van DVD-író a gépünkben.

A program egyébként keresztplatform, ami azt jelenti, hogy windowsos, linuxos és Mac gépeken egyaránt használható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy nap az orosz autógyártásban: elkészült a 30 milliomodik Lada

Nagy nap az orosz autógyártásban: elkészült a 30 milliomodik Lada

Az HBO közölte: most már letölthetnek az iPhone-osok is

Az HBO közölte: most már letölthetnek az iPhone-osok is

Mesterséges intelligenciát fejlesztő cégbe vásárolja be magát a 4iG

Mesterséges intelligenciát fejlesztő cégbe vásárolja be magát a 4iG