szerző:
hvg.hu

Egyre többen rögzítenek videókat is telefonjukkal, fényképezőgépükkel. Már csak egy jó videoszerkesztő program hiányzik ezekhez.

Videoszerkesztő programokkal Dunát lehet rekeszteni, azonban vagy sokat kell fizetni ezekért, vagy ingyenesek, ám akkor meglehetősen keveset kínálnak. Az NHC Software VideoPad Video Editor nevű programja igazi középutat képvisel: otthoni használatra ingyenes, ugyanakkor meglepően profi eszközöket kínál.

Szinte minden eszközt megkapunk, ami a videoszerkesztéshez kell, így változtathatjuk a film lejátszási sebességét, a képkockák pozícióját, emellett zenei aláfestést, sőt szövegeket is tehetünk a videókra. Az elkészült filmecskét számos formátumban menthetjük el (pl. avi, flv, mp4, swf stb.), s egyszerűen feltehetjük a YouTube-ra, a Facebookra vagy a Flickrre. A programba közvetlenül is feltölthetjük videóinkat hordozható eszközeinkről.

A legjobb az egészben, hogy csekély videoszerkesztői tudással is látványos eredményt érhetünk el pár perc alatt.

A program, amely az optikai adathordozóra írást is támogatja, innen tölthető le. Az exe fájlra kattintás után felajánlja még pár program telepítését – egyáltalán nem kell ragaszkodnunk ezekhez. Ennek az ablaknak a bezárása után már indul is a program, és mi azonnal el is kezdhetjük a videóink szerkesztését.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!